AktualityZM blog
Populárny článok

10 náhodných fotiek z Google Streetview zo Zlatých Moraviec

poradna
Možno ste si všimli, možno nie, v júni tohto roku Google publikoval najnovšie streetview fotky zo Zlatých Moraviec.
Mnohí z vás si teraz aj nedávno všimli google auto, ktoré snímkovalo naše mesto a pokrývalo stále viac ulíc a zákutí, kde predtým nezašlo. V mapách sa tak už dá vrátiť pohľad aj vyše 10 rokov dozadu. Na niektorých snímkach sú zachytené osoby, kde my zlatomoravčania, jednoznačne spoznáme o koho ide, aj keď Google musí cenzurovať tváre a čísla vozidiel. Postupom času pomocou technológie s “umelou inteligenciou” však pravdepodobne budú osoby aj autá (alebo iné pohybujúce sa objekty) úplne vyretušované a užívateľovi sa tak naskytne pohľad ako Will Smithovi vo filme Ja, legenda.
Pozrite si však spolu s nami 10 vybraných snímok z Google máp, súčasných aj minulých.
1. Zvláštne cenzurované auto z mája 2012. Pamätá si ho niekto?
2. Známa postavička s parochňou z apríla 2021
3. Najdiskutovanejšia dopravná značka s dodatkovou tabuľou, ktorá ukazuje tvar križovatky  pri vjazde do mesta z ulice SNP a s ňou spojené večné internetové diskusie, kto má mať a kto dať prednosť. Z tabule, ktorá je tam podľa histórie fotiek vyše 10 rokov, je to naozaj jasné.
4. Jeden vážený pán, ktorého starší z nás poznajú ako účastníka Pevnosti Boyard, zvečnený aj takto – google autom.
5. Momentka z ulice 1.mája r. 2012 zachytila známu postavičku . Dnes už bohužiaľ nie je medzi nami, ale aspoň takto si ju bude svet pamätať.
6. Iba kúsok vedľa a pár rokov neskôr ako číslo 5, je taktiež zvláštna cenzúra, alebo možno iba chyba pri spracovaní panoramatických fotografii.
7. ZEV – vozidlo s nulovými emisiami, sme mali v našom meste už oveľa dávnejšie ako tento júnový záber.
8. Tipli by ste si, kde google auto zachytilo motýľa? Skúste odzoomovať.
9. Ďalšia cenzúra domu na Duklianskej ulici. Do roku 2021 ho necenzurovali. Zvláštne, že?
10. A končiť budeme tak ako sme začali, ale tentokrát bez parochne. Pani Ivanu v tomto období vidieť so záhradným náradím, ako sa záslužne stará o údržbu zelene popri napr. ulici SNP.

Vice


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button