Komerčné články

6 vecí, ktoré je potrebné zvážiť pred kúpou Bluetooth reproduktora

Ak patríte medzi milovníkov hudby, ktorí sa ešte nevzdali káblov a neprešli na bezdrôtové pripojenie, možno je čas popremýšľať o prenosnejšej a všestrannejšej verzii. Bluetooth reproduktory sa stali neodmysliteľným doplnkom pre všetkých, ktorí hudbu nielen milujú, ale si ju aj s radosťou a plnými dúškami každý deň a kdekoľvek vychutnávajú.

Aby ste ale z tohto unikátneho zariadenia vyťažili maximum a užili si nádherné tóny naplno, je pri výbere Bluetooth reproduktora dôležité zvážiť niekoľko kritických faktorov. Ktoré to sú a zaručia vám výber toho najlepšieho riešenia?

Kvalita zvuku je základ spokojnosti

Len skutočne kvalitné Bluetooth reproduktory vám umožnia vychutnať si hudbu alebo obľúbené filmy či podcasty v dokonalej kvalite. Hodnota poskytovaného zvuku z konkrétneho zariadenia je teda prvým dôležitým kritériom správneho výberu. 

Očakávať ju môžete u overených značiek s vyššou cenou, dobrým orientačným bodom je aj renomovaný predajca, ktorý si ponukou nekvalitných modelov predsa nechce pokaziť svoju reputáciu. 

Prebehnite si aj recenzie a porovnávajte rôzne modely, aby ste zistili, ktorý z nich vám ponúka čo najlepší zvukový výkon. Uistite sa tiež, že zvolený reproduktor má dostatočné basy a jasné výšky.

Veľkosť a mobilita

Veľkosť reproduktora môže ovplyvniť jeho prenosnosť. Ak chcete mať preto možnosť ľahko prenášať zvolený reproduktor všade so sebou, vyberte si kompaktný model, ktorý sa zmestí do tašky alebo batohu. Existujú aj ultra-kompaktné reproduktory, ktoré sa zmestia do malého vrecka nohavíc alebo bundy.

V prípade menších modelov ale platí, že miniatúrnosť nemusí vždy znamenať najlepšiu zvukovú kvalitu. Malé reproduktory môžu mať v porovnaní s tými väčšími obmedzený reprodukčný rozsah a basové reakcie. 

Batéria a jej výdrž 

Dĺžka výdrže batérie je ďalším dôležitým aspektom, ak plánujete používať reproduktor na cestách alebo na miestach, kde nie je prístup k elektrickej energii. Bluetooth reproduktor by teda mal ponúkať aspoň niekoľko hodín prehrávania na jedno nabitie. Najmodernejší typ z Okay disponuje batériou, ktorá vydrží až 30 hodín, pričom už za 10 minút nabíjania získa energiu na 3 hodiny ďalšieho prehrávania. 

BLGKV/Shutterstock.com

Odolnosť voči vode a prachu

Ak plánujete používať Bluetooth reproduktor vonku alebo na pláži, môže byť dôležité zvážiť jeho odolnosť voči vode a prachu. Existujú reproduktory s rôznymi úrovňami vodeodolnosti, od strednej až po extrémnu. Stupeň krytia IP66 napríklad znamená, že toto elektronické zariadenie je odolné voči vode aj prachu, takže si ho môžete vziať von, k vode alebo do prírody.

Kompatibilita a funkcie

Skontrolujte aj to, aké pripojiteľnosti a funkcie vám ponúka konkrétny Bluetooth reproduktor. Niektoré modely majú možnosť spojenia viacerých zariadení súčasne, čo je výhodné, ak chcete striedať jednotlivé zdroje hudby. Iné reproduktory môžu mať v sebe zabudovaných virtuálnych asistentov, ako je napríklad Alexa alebo Google Assistant, čo znamená, že sa dajú ovládať aj hlasom. 

Bluetooth reproduktor je unikátne zariadenie, s ktorým si svoju obľúbenú hudbu alebo iné zvukové záznamy vychutnáte do posledného detailu a bez akýchkoľvek obmedzení. Vyberajte si ale na základe spomínaných kritérií a uvidíte, že vaša spokojnosť sa dostaví. 


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button