Aktuality

Na Mestskom cintoríne bol osadený nový drevený kríž

poradna

Kríž získalo mesto sponzorsky. Osadený bol na Mestskom cintoríne v Zlatých Moravciach koncom októbra. Nachádza sa za Domom smútku. 

Nový drevený kríž bol osadený na mieste starého kríža, ktorý mal približne tridsať rokov a bol vplyvom poveternostných podmienok už značne zničený. Bolo preto potrebné ho nahradiť. 

„Nový kríž vyrobil a dodal sponzorsky pán Jozef Čmiko a firma Drevosky. Kríž osadili Technické služby mesta Zlaté Moravce,“ povedal riaditeľ Technických služieb Branislav Varga. 

Kríž bol na svoje miesto umiestnený koncom októbra, tesne pred sviatkom Všetkých svätých. Mesto Zlaté Moravce za tento dar vyslovilo poďakovanie. „Touto cestou by som sa rád poďakoval pánovi Jozefovi Čmikovi a firme Drevosky, že nášmu mestu darovali tento kríž. Verím, že vydrží dlhšie ako pôvodný kríž a bude tešiť veriacich, ktorí navštívia toto pietne miesto,“ povedal primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button