Aktuality

Nitriansky župan vidí v dvoj-funkcii výhodu

obed
poradna

Branislav Becík, predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja a člen predsedníctva strany HLAS – SD sa po sobotňajších voľbách stal aj novým poslancom Národnej rady Slovenskej republiky.

V skĺbení týchto dvoch funkcií vidí Becík skvelú príležitosť na pozitívne zmeny. „Poslanecké kreslo v Bratislave posilní môj mandát nitrianskeho župana a budem môcť ľahšie presadzovať záujmy nášho kraja aj na štátnej úrovni,“ hovorí Becík a pokračuje: „Ako poslanec NR SR nebudem začínať od nuly, budem už mať presnejší prehľad o dianí v našej krajine a v našej spoločnosti, lebo ako župan už mám zmapované, čo verejnosť potrebuje,“ konštatuje Becík.

Nitriansky župan je známy svojimi častými návštevami celého kraja, či sa jedná o stredné školy, zariadenia sociálnych služieb, priemyselné zóny, podnikateľský sektor, rozvojové agentúry, zdravotnícke zariadenia, kultúrne a spoločenské podujatia či návštevy obcí, ich starostov a obyvateľov. „Som stále v priamom kontakte s občanmi. Takže nie kávička a štatistiky, ja nerozhodujem o veciach len od zeleného stola, ale poznám situáciu medzi ľuďmi naozaj z prvej ruky, hovorím s nimi, počúvam ich,“ vraví Becík. „Fungoval som takto ako starosta v Dvoroch nad Žitavou, fungujem takto aj odkedy som predsedom NSK a keďže sa mi to osvedčilo, budem v tom naďalej a ešte lepšie pokračovať ako poslanec NR SR,“ zhodnotil Becík.

Vo funkcii poslanca NR SR sa chce venovať témam vo Výbore NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie a tiež vo Výbore pre verejnú správu a regionálny rozvoj.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button