AktualityŠport

V Zlatých Moravciach vznikla Mestská hokejová liga  

poradna

Hokejoví fanúšikovia z nášho mesta majú dôvod na radosť. V Zlatých Moravciach vznikla nová hokejová liga. Aktuálne v nej súťaží šesť tímov.  

Mestská hokejová liga odštartovala v Zlatých Moravciach svoj pilotný ročník. Založila ju partia hokejových nadšencov okolo Štefana Kociana, Juraja Ďatka a Pavla Dvonča. Jedná sa o amatérsku súťaž, v ktorej momentálne pôsobí 6 tímov (HK63 Sľažany, Ďatle, Metanolik ZM, Lapáš, HK Skýcov a HC AMPRO). „V lige hrajú hokejoví nadšenci spolu s bývalými hráčmi, hlavnou podmienkou je, že hráč nemôže pôsobiť v žiadnej SZĽH organizovanej súťaži, resp. musí spĺňať podmienky v zmysle pravidiel súťaže,“ vyjadril sa jeden z organizátorov Pavel Dvonč.

Ako ďalej povedal, hlavnou myšlienkou a impulzom na založenie ligy bol fakt, že v Zlatých Moravciach a okolí pôsobí silná základňa amatérskych hráčov, ktorým sa už nechcelo dochádzať a hrávať amatérske ligy v okolitých mestách. „V minulosti (roky 2012-2014) dva roky fungovala mestská hokejová liga, ktorá však zanikla, preto sme sa rozhodli skúsiť znova rozbehnúť podobný projekt, avšak už čisto na amatérskej úrovni. Zatiaľ máme pozitívne ohlasy, v budúcnosti je tu priestor na rozšírenie ligy na viac mužstiev. Všetko bude závisieť od spokojnosti súčasných mužstiev a hráčov, registrujeme však už záujem minimálne jedného tímu, ktorý by sa chcel budúci rok pridať,“ povedal Dvonč. 

Pravidlá súťaže vychádzajú z medzinárodných pravidiel ľadového hokeja s výnimkou hry do tela, ktorá je v amatérskych súťažiach zakázaná. „Pikoškou je, že na dodržiavanie pravidiel dozerá a zápasy píska bývalý medzinárodný rozhodca Milan Mášik,“ prezradil Dvonč. 

Zápasy Mestskej hokejovej ligy sa hrávajú vždy v sobotu na ľade „zímáka“ v Zlatých Moravciach.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button