AktualityKultúra

Ján Ďurovčík prichádza po prvýkrát do Zlatých Moraviec. Uvedie tam svoj nový balet AMADEUS

poradna

Slovenské divadlo tanca pod taktovkou známeho režiséra a uznávaného choreografa Jána Ďurovčíka prináša do Zlatých Moraviec svoj nový balet inšpirovaný príbehom génia.

Svetoznáme, no naše Slovenské divadlo tanca, ktorému tlieskali diváci po celom svete, pripravilo po dlhých rokoch svoj úplne nový balet s názvom AMADEUS inšpirovaný príbehom svetoznámeho hudobného skladateľa Wolfganga Amadea Mozarta.

“Tak ako sám Mozart bol velikánom, tak aj AMADEUS je veľkolepým predstavením, v ktorom sa krása tanečného pohybu v podobe moderného baletu prepája s nádhernými tónmi klasickej hudby. Je to môj, je to náš pohľad na život a dielo génia,” hovorí o novej baletnej inscenácii Ján Ďurovčík.

Ján Ďurovčík a Slovenské divadlo tanca nacvičujú nový balet Amadeus, Foto: Filip Cipár

Tento ďalší Ďurovčíkov skvost budú môcť v rámci celoslovenského turné zažiť 4. marca aj diváci v Zlatých Moravciach.  “Som veľmi rád, že ideme konečne aj do Zlatých Moraviec. Ešte nikdy sme tam nehrali žiadne predstavenie, takže Zlaté Moravce budú vlastne premiérové. Teším sa na všetkých, ktorí prídu 4. marca do Strediska kultúry. Verím, že si diváci z nášho predstavenia odnesú jedinečný umelecký zážitok,”  uviedol Ďurovčík.

Podľa jeho slov AMADEUS zaujme divákov nielen fantastickými výkonmi tanečníkov a úchvatnými Mozartovými skladbami, ale aj originálnymi kostýmami z dielne mladého avantgardného návrhára Lukáša Krnáča považovaného za jedného z najväčších talentov súčasnej módnej scény na Slovensku.

Módny návrhár Lukáš Krnáč tvorí kostýmy pre nový balet Jána Ďurovčíka Amadeus, foto: Filip Cipár

Predstavenie AMADEUS sa odohrá 4. marca o 19:00 v Stredisku kultúry a športu v Zlatých Moravciach. Následne si toto baletné predstavenie užijú diváci v Martine, Žiari nad Hronom, Michalovciach, Poprade, Starej Ľubovni, Považskej Bystrici, Žiline, Košiciach ako aj v ďalších slovenských mestách.

Vstupenky v sieti Ticketportal a Predpredaj.sk.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button