AktualitySamospráva
Populárny článok

V Zlatých Moravciach sa budú vymieňať plynovody

poradna

Naše mesto čaká výmena plynovodov vo viacerých lokalitách. Výkopové práce začnú už čoskoro a potrvajú niekoľko mesiacov.

Vo februárovom čísle Tekovských novín sme vás informovali o výmene teplovodov v meste Zlaté Moravce. To však nebude jediná investičná akcia, ktorá si vyžiada rozkopávku niektorých ulíc v našom meste. Na rad prídu aj plynovody. „Tento rok je na pláne rekonštrukcia strednotlakových plynovodov. Hlavná trasa, ktorá bude vymieňaná bude na Hviezdoslavovej ulici – od potoka Zlatňanka po dolný kostol. Okrem tejto ulice sa budú plynovody vymieňať aj na Kalinčiakovej ulici, Školskej ulici a Mojmírovej ulici,“ povedal Andrej Martinec, projektový manažér realizácie investícii z SPP – distribúcia a.s..

Rekonštrukcia je podľa jeho slov naplánovaná z toho dôvodu, že pôvodné plynovody sú už staré. Vybudované boli na prelome 60. a 70. rokov minulého storočia. Ich výmena je preto už potrebná a má sa ňou predísť možným únikom a poruchám.

Rekonštrukcia sa udeje v najbližších mesiacoch. Prípravné práce začnú už v marci, následne samotná výmena plynovodov bude prebiehať od apríla do začiatku októbra 2024.

Občania budú o rekonštruk-čných prácach včas informovaní. Oznamy o rekonštrukcii budú podľa Martinca vždy umiestnené na bytových domov, ktorých sa to dotkne.

Zhotoviteľom stavby sú spoločnosti ŠIPS – Štefan Minár a Šips staving s.r.o..

Peter Klimant


7
3
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button