Aktuality

Našej Žitave sa opäť ľahšie dýcha.

poradna

Najväčšie čistenie rieky Žitava v jej histórii.

Pri príležitosti Svetového dňa vody dňa 26. marca 2011 sme sa KDH v Zlatých Moravciach zúčastnili najväčšieho čistenia rieky Žitava v jej histórií. Mohli sme si virtuálne lahodiť, ale za ten pocit sa to vymeniť nedá. Čistejšie životné prostredie a aby sa našej Žitave ľahšie pretekalo sa rozhodli v tomto roku po tretí krát podporiť mnohé organizácie, občianske združenia, priaznivci portálu ZITAVA.SK, niektoré obce a mestá, školy a dobrovoľníci. Dúfam, že budeme príkladom pre všetkých milovníkov prírody a takéto akcie sa začnú organizovať v povodí všetkých našich riek. Našej Žitave sa teraz ľahšie dýcha. Na Požitaví máme teraz čistejšie. Myslím na ostatné naše rieky. Keď sme zapĺňali našu matičku zem, všetci si začali stavať domy pri našich riekach. Keď sme ich potrebovali, boli stvorené pre Nás a my sme ich využili. Dĺžime im niečo? Ak áno, potom na budúci rok sa všetci zídeme, každý pri tej svojej a vrátime im čo dĺžime. Stačí krátka prechádzka, tešiť sa na stretnutie s priateľmi, dobrá nálada a naše rieky nás začnú spájať.

 

Chcem menovať ľudí, ktorí vedia prečo: Jozef Švec, Ľudovít Chládek, Helena Števulová, Emília Páleniková, Erika Mladá, Mariana Križanová, Tomáš Križan, Adriana Kráľová, Marián Tomajko, Miroslav Záchenský. Ďakujeme.

 

Veľké poďakovanie patrí organizátorom Zeleného Požitavia: Ľuboš Trubíni, Evka Trubíniová, Soňa Trubíniová, Roman Zima, Pavol Tinák, Marek Rakovský, Ondrej Valach, Michal Demeš, Ľudovít Chládek. Ďakujeme.

Za občerstvenie a vynikajúci guláš ďakujeme primátorovi mesta Zlaté Moravce Petrovi Lednárovi.

Čítajte viac: http://www.zitava.sk/

[hr]

Miroslav Kráľ

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button