Aktuality

Útočil sekerou!

poradna

Vo večerných hodinách 7.apríla 2011 okolo 18,45 h, pred domom M.Š. postálo taxi – auto, z ktorého vystúpil Ľ.K. Sám si otvoril bránu a samovoľne vstúpil na súkromný pozemok za účelom návštevy.

M.Š. v tom čase spal, keďže zavčas rána vstáva už o tretej hodine do práce. Na podnet nepozvanej návštevy a súrneho naliehania ho bola prebudiť jeho matka.

Vo chvíli, keď M.Š. uvidel o koho ide, zareagoval otázkou: „Čo si praješ?“

Odpoveď znela: „Som R….n brat.“ V zápätí sa začal vyhrážať, že mu podpáli dom, že v Moravciach skončil..atď. M.Š. sa snažil reagovať stále pokojne a „hosťa“ poslal preč so slovami, že tam nemá čo robiť. V tej chvíli negatívne emočne naladený Ľ.K. fyzicky napadol M.Š. a po tvrdej rane do brucha už zostal ležať na zemi. Bola to len chvíľka na spamätanie sa a už registroval nad sebou v rukách útočníka sekeru, ktorou sa zaháňal. Nestratil však duchaprítomnosť a napadnutý M.Š. mu v sebaobrane hodil do očí štrk zo zeme, na ktorej takmer bezvládne ležal. A to mu zrejme zachránilo život. V tom čase zalarmovala okolie a políciu matka a na jej krik zakročil i sused, majiteľ sekery, po ktorej Ľ.K. siahol a ktorou útočil. Páchateľ sa zľakol, nastúpil naspäť do taxíka, ktorý ho priviezol a z miesta činu ušiel. Nie však ďaleko, krátko nato bol zadržaný aj so sekerou, ktorú si prisvojil.

Celý incident sa odohrával na ulici, kde v tej chvíli sused štiepal drevo a len na chvíľku si od práce odbehol po veci do domu.

Po 15 – 20 minútach na miesto dorazili policajti, a M.Š. odviezli okolo pol ôsmej do nemocnice na lekárske ošetrenie. V rovnakom čase však jeho dom poctil svojou „návštevou“ vinníkov brat v doprovode dvoch pánov a matka M.Š. počúvala ďalšie vyhrážky, ktoré sa z jeho úst len sypali. Preto bola nútená znovu privolať policajtov.

Službukonajúci primár chirurgického oddelenia MUDr. Jozef Hanzel zranenia ošetril a spísal správu o lekárskom náleze.

Hoci vyšetrením neboli zistené žiadne zlomeniny, útok zanechal na tele pomliaždeniny, odreniny, rezné rany a stopy na psychike nielen M.Š., ale aj všetkých členov jeho rodiny. Bude trvať nejaký čas, kým sa bude môcť znovu vrátiť do zamestnania, v ktorom si zodpovedne plní vedúcu funkciu.

Od februára tohto roku je zamestnancom mestského podniku Technické služby Zl.Moravce a z veľkej časti aj vďaka nemu máme dnes mesto v oveľa lepšom a čistejšom stave ako bolo predtým. Rozdeľuje prácu a dáva pokyny siedmym stálym zamestnancom TS a ďalším pätnástim, ktorí pracujú v rámci verejnoprospešných prác.

Paradoxne práve jeho zodpovedný prístup k práci môže za to, čo sa mu stalo.

„Toto som čakal.“ – vyjadril sa M.Š. V práci mal incidenty s pani R., ktorej sa nepáčilo jeho rozhodnutie v rámci svojich kompetencií o preradení na iné miesto výkonu prác.

Pravdepodobne toto prišiel vyriešiť svojim zvráteným spôsobom jej brat.

Hneď večer bol s prípadom oboznámený aj primátor Ing. Peter Lednár, Csc., Ing. Jozef Latika, t.č. poverený riaditeľ TS a je v záujme všetkých, aby spravodlivosť našla svoje zadosťučinenie a aby sa takýto spôsob riešenia akýchkoľvek problémov viac neopakoval.

Poškodený podal trestné oznámenie a prípad je v štádiu vyšetrovania.

 

 

 

[hr]

-lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button