Aktuality

Počítanie bicyklov a áut na križovatkách

poradna

V dňoch 9-12 mája 2011 bude prebiehať monitorovanie všetkých štyroch hlavných križovatiek v meste Zlaté Moravce (pri Mestkom úrade, pri hasičoch, pri Tekove a pri hornom kostole).

Na každej križovatke budú stáť štyria pracovníci Technických služieb, ktorí zaznamenajú všetky dopravné prostriedky, ktoré križovatkou prejdú v čase od 6°°h do 18°°hod.

Dôvodom monitoringu je lepší prehľad v zaťažovaní jednotlivých križovatiek a súčasne ciest, ktoré majú prejsť rekonštrukciou.

Nie je novinkou informácia o budovaní kruhových križovatiek. Čo je však výhodným riešením niekde inde, nemusí byť efektívnym vyriešením dopravného kolapsu, ktorý pravdepodobne touto zmenou môže nastať u nás.

Po skončení prác na diaľnici R1 vznikne situácia, kedy bude najväčší nápor na križovatku pri Mestskom úrade. Tú však zefektívniť rekonštrukciou na kruhovú nie je možné. To je možné urobiť pri hasičoch a pri Tekove.

Ak si nakreslíte plán križovatiek na papier, pospájate cestami, ktoré vedú aj od budúceho Tesca, zákonite prídete k záveru, že kruhák pri Tekove bude dopravu len brzdiť. Zatiaľ to vyzerá tak, že ideálnym riešením by bolo, ponechanie tejto križovatky v pôvodnom stave s úpravami, aby bola celá doprava riadená semaformi (červené a zelené vlny od vjazdu do mesta).

K rokovaniu sa prizývajú odborníci, ktorí po monitoringu a ďalších zistených skutočnostiach ponúknu najvhodnejšie riešenie.

[nggallery id=56]

[hr]

-lr-

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button