AktualityPre deti

Veľkonočné tvorivé dielne v ZŠ Mojmírova

poradna

Rozkvitnuté záhrady, spev vtáčikov, zelenajúca sa trávička, to všetko sú poslíčkovia jari, aj učitelia a žiaci ZŠ na Mojmírovej ulici chceli privítať blížiace sa Sviatky jari.

Dňa 6.4. 2011 sa veľkonočne vyzdobená chodba A pavilónu zaplnila nedočkavými nadšencami, ktorí maľovali kraslice, zdobili vajíčka nezvyčajnými technikami, aranžovali veľkonočné ikebany, kreslili veľkonočné vajíčka, zajačikov, či zdobili perníčky. Nebolo to len obyčajné popoludnie, za stoly si sadli nielen žiaci, pani učiteľky, mamičky, oteckovia, ale aj babičky a dedkovia.

Deti sa najprv len pozerali na prácu a potom sa pustili s chuťou do práce, mnohé z nich si vyskúšali všetky techniky, ktoré sa mohli naučiť, pani Šranková spolu svojou vnučkou Andreou Chrenkovou a p. uč. Kuklovou vyzdobovali vajíčka tradičnou voskovou technikou, pani učiteľka Daniela Behulová spolu so svojou mamičkou a dcérou ukazovali ako sa vyzdobujú vajíčka patchworkovou technikou, sestra Salezia a pani farárka Lichvarčíková spolu so žiakmi z 9.C ukazovali skrášľovanie vajíčok pomocou bavlniek a látok, pani uč. D. Zvalová spolu so žiakmi s umeleckého krúžku predvádzali rôzne veľkonočné aranžmány a zdobenie sadrových odliatkov, aby si prišli na svoje aj obdivovatelia origami žiak z 9.C Martin Matejov, pre ktorého sú papierové skladačky koníčkom naučil ľahšie skladačky tých, ktorí mali záujem. Pani učiteľky Striešková, Pechová, Ondrejková predvádzali rôzne typy zdobenia vajíčok pomocou servítkovej techniky, mozaikovej techniky a nešitý patchwork. Pani učiteľka Jelínková ukázala deťom, ako sa vajíčka pomocou vyškrabovania môžu zmeniť na rozprávkové kvetinky. Tí malí, ktorým sa zdalo všetko ťažké, mohli kresliť a vymaľovávať obrázky s veľkonočnou tematikou.

Nemalému záujmu sa tešili aj perníčky a ich vyzdobovanie. Pani vychovávateľka Brožeková a pani učiteľka Bocianová si pripravili nielen voňavé perníčky, ale  pani učiteľka deti aj zaúčala do ich zdobenia. Krásne popoludnie, ktoré deti strávili na workshope bolo pre mnohé z nich nielen poučné, ale aj zábavné. Ani domov sa im nechcelo ísť a na druhý deň konštatovali bolo to fajn a tešíme sa na ďalšie tvorivé dielne. Naše veselé popoludnie navštívili aj Mgr. Danuša Holá a PaedDr. Klaudia Ivanovičová zástupkyne mesta, či rodičia alebo mladé mamičky z reedukačného centra.

Opäť sme raz dokázali, že veľkí naučia malých, ale aj malí môžu niečomu naučiť veľkých to znamená, že sme znovu „spolu dokázali viac“ a zostáva si už len zaželať pekné a požehnané Veľkonočné sviatky a veľa krásnych jarných dní plných radosti z tvorivej práce.

[nggallery id=49]

[hr]

PaedDr.Ingrid Hippová

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button