Aktuality

Čo bude s nemocnicou? Komisie zaryto mlčia

poradna

Keď sa primátor Ing. Peter Lednár, CSc dozvedel aký dopad bude mať na našu nemocnicu redukcia VšZP, začal ihneď jednať. Rozposlal všetkým kompetentným inštitúciám dôvodové správy, svoj nesúhlas a žiadosť o pomoc pri záchrane Zlatomoraveckej Mestskej nemocnice.

To ale neboli ani zďaleka jediné jeho kroky. Prosbu o pomoc, poskytnutie rád, výzvy a následné odporúčania k zasadnutiam smerovali i príslušným dotknutým komisiám Mestského zastupiteľstva.

K dnešnému dňu Mesto však neobdržalo ani jedno stanovisko žiadnej z komisii.

Oslovené boli komisie:

  • finančná
  • kontroly
  • zdravotníctva, sociálnej a bytovej politiky
  • podnikateľskej činnosti, správy mestského majetku
  • obrany, verejného poriadku a civilnej ochrany

 

Hra o zdravie a životy ľudí

Viac ako 40 000 ľudí v Zlatomoraveckom regióne je ohrozených zavretím nemocnice a tým možnou lavínou katastrofálnych následkov. Toto je azda najzávažnejší problém v histórii regiónu.

Z minulosti sú občania už poučení .. ak sa nič nerobí a len sa mlčí, v podstate sa len dáva súhlas k akémukoľvek rozhodnutiu, aj nesprávnemu. Veľakrát v domnení, že je niečo stratené a nezvratné, hra na mŕtveho chrobáka nepomáha. Tu je v hre zdravie a životy ľudí.

 

Má Mesto vôbec šancu?

Od začiatku preto robí primátor Ing. Peter Lednár, CSc s podporou poverenej riaditeľky nemocnice MUDr. Niny Horniakovej za celé vedenie Mesta Zlaté Moravce všetky príslušné kroky formou rokovaní s presvedčením úspechu.

I keď je to dosť nevyrovnaný súboj so systémom nášho zdravotníctva, húževnato pracuje na vyriešení tohto závažného problému v prospech občanov.

 

Za podporu v snahe zabezpečiť zdravotnú starostlivosť pre obyvateľov Zlatomoraveckého regiónu na úrovni na akej bola doteraz, primátor ešte raz ďakuje aj všetkým 14 860 ľuďom, ktorí svojim podpisom tak vyjadrili nesúhlas a nespokojnosť s redukciou VšZP.

Do tejto chvíle však ešte stále nie je jasné, čo bude s nemocnicou a či sa ju zachrániť podarí.

[hr]

-lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button