Aktuality

Policajti chytili zlodejov nafty

poradna

V stredu v noci sa vybrali na výlet do Zlatých Moraviec 16 ročný Peter, 20 ročný František, 27 ročný Roman a 30 ročný Henrich. Cieľ cesty štyroch mužov z Kalnej nad Hronom, bol od začiatku jasný.

Vyzbrojení skrutkovačom, hadicou a plastovými kanistrami sa krátko po polnoci rozložili na parkovisku v obci Volkovce. Štvorica si rozdelila úlohy a začala sa nočná akcia. Z odstaveného kamióna najmladší účastník zájazdu odmontoval veko z palivovej nádrže a ostatní traja pomocou hadice odčerpali 100 l nafty. Poľský vodič, ktorý v aute spal ani len netušil, že ho práve okrádajú.

Po vydarenom záťahu sa na svojom Mercedese vybrali na ďalšiu cestu. Namierili si to rovno do Zlatých Moraviec na Staničnú ulicu. V presvedčení, že zo zaparkovaných autobusov sa im podarí vyčerpať dostatok paliva sa opäť pustili do práce. Peter vylomil zámok na nádrži, vopchal do nej hadicu a vyťahoval naftu. Zostatok osádky zatiaľ dával pozor a ukladal bandasky do auta. To ale štyria „šikovní“ zlodeji ani len netušili, že sa o chvíľu stretnú s policajtmi. Tí totiž podozrivé vozidlo spozorovali a následne sledovali. Dôslednou prácou, policajným inštinktom a prezieravosťou mužov zákona skončila štvorica výletníkov zo susedného okresu na Obvodnom oddelení v Zlatých Moravciach.

To, že nemá zmysel zapierať, im bolo od začiatku jasné. Na polícii sa ku krádeži priznali a vydali aj ukradnutú naftu.

Poverený policajt obvinil všetkých štyroch z prečinu krádeže, za ktorý si môžu odpykať až dva roky vo väzení.

[hr]

O incidente informovala hovorkyňa KR PZ v Nitre, Božena Bruchterová.

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button