AktualitySamospráva

Primátor zachraňuje nemocnicu

poradna

Dňa 10. júna 2011, sa konalo na MsÚ Zlatých Moravciach stretnutie starostov obcí Zlatomoraveckého regiónu, s predsedom Nitrianskeho samosprávneho kraja Doc. Ing. Milanom Belicom, PhD.

Účelom tohto stretnutia bol krok Všeobecnej zdravotnej poisťovni k obmedzeniu poskytovania zdravotnej starostlivosti Mestskej nemocnice prof. MUDr. Rudolfa Korca, DrSc. Zlaté Moravce.

Rozhodnutie VšZP o nezazmluvnení jednotlivých oddelení, jednoznačne vedie k zatvoreniu Zlatomoraveckej nemocnice.

Snahou spoločnej diskusie zástupcov Mesta prednostu Ing. Jána Jamricha, starostov a župana Milana Belicu za prítomnosti medií bolo, nájsť najvhodnejšie východisko z tak závažnej situácie.

Primátor mesta Zlatých Moraviec Ing. Peter Lednár, CSc. nebol na tomto stretnutí prítomný, nakoľko už rokuje v zahraničí.

V posledných týždňoch absolvoval viacero neoficiálnych aktivít s prosbou a žiadosťou o pomoc pri záchrane nemocnice.

Ak by sa pripustila možnosť, že VšZP aj napriek primátorovým snahám obmedzujúce opatrenia urobí, je potrebné mať v zálohe ďalší strategický plán – nájsť vhodného partnera pre nemocnicu.

Z posledných rokovaní je však pravdou, že doposiaľ sa na Slovensku „záchranca“ nenašiel.

Preto dnes primátor rokuje v Česku a následne nato v Rakúsku. Na budúci týždeň sa pripravuje návšteva ministra zdravotníctva MUDr. Ivana Uhliarika a generálneho riaditeľa VšZP v Bratislave MUDr. Mariána Faktora.

„Je potrebné urobiť pre našu nemocnicu všetko a všetkými smermi“ – odkazuje primátor svojim občanom. „Hovorím snáď v mene všetkých obyvateľov mesta Zlaté Moravce a celého okolia. Momentálne nás spája rovnaká vec. Mojou úlohou je viesť rozhovory s kompetentnými ľuďmi, tou Vašou, prispieť svojimi podpismi na petíciu, ktorú od dnešného dňa do pondelka 13. júna 2011 nájdete takmer na každom kroku v celom zlatomoraveckom regióne.“

[hr]

-lr-

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button