Aktuality

Sprejer prichytený pri čine

poradna

Príslušníci Mestskej polície počas výkonu hliadkovej činnosti dňa 9. júla 2011, v čase 3 hod. 45 minút, spozorovali neznámu osobu, ktorá striekala čiernym sprejom budovu obchodného domu Coop Terno – Jednota. Podozrivý odhodil vak so sprejmi do kríkov a pokúsil sa o útek. Vďaka mestským policajtom sa mu z miesta činu ale ujsť nepodarilo a následne na to, bol odovzdaný privolanej hliadke Štátnej polície OO PZ Zlaté Moravce.

Prípad je v štádiu vyšetrovania.

Grafity – umenie ponúkané formou vandalizmu!

Problematika grafitov resp. sprejerstva sa dotýka aj nášho malého mesta Zlaté Moravce.

Čo to Grafity vlastne sú? definujú sa ako osobitý spôsob písania sprejom na múry domov, budov či väčšie betónové plochy a výnimkou nie sú ani autobusy či vlaky. Jeho výsledkom je znehodnotenie súkromného majetku. Pri prechádzke mestom nám neraz do očí udrie nápis či kresba na stene, pričom pohoršene odvrátime zrak, no rušivý dojem v nás pretrváva naďalej. Pre mladšie generácie je to umenie a spôsob vyjadrenia emócií, no pre obyvateľov mesta, ktorí pravidelne prikladajú ruku k jeho zveľaďovaniu je to priam urážka. Jediný doterajší spôsob riešenia tejto záležitosti bolo zatieranie posprejovaných plôch, aj to na náklady poškodeného. Je to však krátkodobé, pretože o nejaký čas na upravenej ploche tróni nový grafit. Mladí ľudia, ktorí s radosťou a nadšením holdujú práve tejto činnosti si vôbec neuvedomujú že je protizákonná a trestnoprávna. V konečnom dôsledku táto aktivita so sebou prináša nemalé sankcie, a to by mal byť dôvod prečo by sa mali sprejeri zamyslieť nad dôsledkami svojej práce. O to aby táto nelegálna činnosť nezašla do rozkvetu sa pričiňujú aj pravidelné hliadky mestskej polície.

[hr]

-lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button