Aktuality

Aj rómski spoluobčania musia za byty platiť

poradna

Na základe neustále narastajúcich pohľadávok Službytu, mestského podniku Zlaté Moravce za neplatenie prenájmov mestských bytov, ktorých užívateľmi sú naši rómski spoluobčania, sa primátor Peter Lednár rozhodol prikročiť k radikálnejšiemu riešeniu vymáhania týchto pohľadávok.

Na základe úlohy z komisie zdravotníctva, sociálnej a bytovej politiky pri MsZ v Zlatých Moravciach a žiadosti Službytu, primátor odsúhlasil vystavenie nových nájomných zmlúv mestských nájomných bytov Zlaté Moravce.

Zmluvy sa uzatvárajú na dobu určitú podľa § 685 občianskeho zákonníka, do konca roka (31.12.2011).

Súčasťou nájomnej zmluvy je notárska zápisnica ako exekučný titul spĺňajúci formálne náležitosti tak, ako ich vymedzuje § 47 NP a podpísanie splátkového kalendára s nájomníkmi mestských nájomných bytov.

Stačí raz nezaplatiť..

V notárskej zápisnici sa dlžníci zaväzujú uhrádzať vzniknuté a určené nájomné vopred v dohodnutých splátkach v stanovenom termíne a neodvolateľne vyhlasuje, že v prípade porušenia dohodnutých podmienok (v tomto prípade omeškanie sa s čo i len jednou zo splátok), zaniká nárok na nájom, s povinnosťou prenajatý byt vypratať v lehote troch dní od zániku nájmu. Podľa výšky pohľadávok, môže exekúcia postihovať celý majetok v zmysle ustanovení z. č. 233/95 Z. z.

K dnešnému dňu je uzatvorených a podpísaných dvadsať nových nájomných zmlúv a notárskych zápisníc a ďalších 43 je už pripravených na podpis.

Do konca júna 2011, je dlžná suma doteraz bývajúcich rómskych neplatičov vyčíslená na 221 924,54 €. Týka sa 87 bytov, v ktorých žije okolo 372 osôb.


-lr-
[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button