AktualityChyzerovce

LUPINIARSKA PARÁDA

poradna

 

 

„Štebotajú lastovičky, štebotajú od rána, že sa u nás v Chyzerovciach začína Lupiniarska paráda..:“ – Týmito slovami a známou ľudovou piesňou „Spievanky“, chyzerovecké deti v nedeľu 7. augusta 2011 o 15°° hod., slávnostne otvorili 2. ročník Lupiniarskej parády v Chyzerovciach.

Na podnet domácej folklórnej skupiny Chyzerovčanka pod vedením Viliama Tonkoviča, zorganizovalo Občianske združenie Chyzerovce veľkolepé nedeľňajšie popoludnie nesúce sa v duchu zachovávania si ľudových tradícií.

Úvodné slovo patrilo predsedovi OZ Chyzerovce a zároveň poslancovi Mestského zastupiteľstva Zlatých Moraviec Jozefovi Tonkovičovi a primátorovi mesta Zlaté Moravce Petrovi Lednárovi, ktorí spoločne srdečne privítali všetkých hostí, popriali príjemnú zábavu a čo najlepší zážitok z dnešného podujatia.

Vystúpili folklórne skupiny Slažianka, Skerešovanka, Pelúsok, Prílepčianka, Cerinka, Chyzerovčanka, Trio Trnky a detské súbory Lupienok a Street Lup pod vedením Mariky Ďurčekovej, ktorá sa postarala o najkrajší kultúrny bombónik celej akcie, rozkošným vystúpením najmenších speváčikov a tanečníkov. Vystúpenia striedalo hovorené slovo Radky Dubcovej, sprevádzajúcej divákov počas celého programu, ktorého milým spestrením bol aj ľudový zabávač Strýco Barabáš, a dychová hudba v podaní Vozokanky, ktorá veselo hrala a spievala i do tanca.

Za zmienku stojí záverečná pieseň „Slovenské mamičky“. Spoločne si ju zaspievalo 125 účinkujúcich a po jej odspievaní sa všetci dohodli, že sa už teraz tešia na ďalší budúci 3. ročník Lupiniarskej parády a že radi prídu znovu.

O všetkých bolo na úrovni postarané gulášom a iným občerstvením, kde nechýbali vlastnoručne upečené domáce koláče a zákusky chyzeroveckých mám.

Na prípravách na tento veľký deň sa podieľalo mnoho dobrovoľníkov, či už úpravou areálu, jeho zdobením, nácvikom programu, alebo finančnou podporou, za čo všetkým patrí veľká vďaka.

Dnes mal každý možnosť vidieť, že to stálo za to!

 

Sponzori podujatia:

Nitriansky samosprávny kraj

Mesto Zlaté Moravce

Správa športových zariadení MP ZM

MsKS ZM

Technické služby MP ZM

Záhradnícke služby MP ZM

AD Spektrum, Ing. Augustin Dobiš

Hotel Eminent

ViOn, a.s.

Vodostav Zlaté Moravce, Ing. Stanislav Orovnický

Milan Repa

Viktor Pivarči

Autoškola Paluška

Peter Kováč

Zlatníctvo a športové potreby Oľga Košútová

Miroslav Tonka

SOVEX, s. r. o.

Mini Plus, s. r. o.

Ján Demo Automarket

Reštaurácia RIO

Benát Centrum

Sudové víno – JANO

Maroš Košút

Marián Vojtko

NBM, s. r. o.

Kovotherm Plus

Magušín František – drevovýroba

Valent, KAS, a.s.

-lr-

[nggallery id=122]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button