Aktuality

Potravinová pomoc aktuálne

poradna

Distribúcia „Potravinovej pomoci“ pre obyvateľov mesta Zlaté Moravce, ktorá sa vydáva v budove Materskej školy na Slnečnej ulici v Zlatých Moravciach, pre tých, ktorí si ju ešte neprevzali pokračuje nasledovne:

Dňa 26.9.2011 (pondelok) od 11.00 – do 14.00 h

Dňa 27.9.2011 (utorok) od 12.00 – do 15.00 h

Dňa 28.9.2011 (streda) od 13.00 – do 16.00 h

Občania, ktorí prejavia záujem o poskytnutie potravinovej pomoci sa musia preukázať pri preberaní potravín platným občianskym preukazom a príslušným potvrdením resp. rozhodnutím nasledovne:

– v prípade detí v náhradnej rodinnej starostlivosti, osoba, ktorá má dieťa zverené do osobnej starostlivosti predloží k nahliadnutiu rozhodnutie súdu,

– fyzické osoby, ktoré sú poberateľmi dávky v hmotnej núdzi a príspevku k dávke predložia k nahliadnutiu potvrdenie ktoré vydá Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, detašované pracovisko Zlaté Moravce,

– osoby na hranici životného minima (rodičia a deti, na ktoré sú vyplácané dotácie) predložia k nahliadnutiu potvrdenie ktoré vydá Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, detašované pracovisko Zlaté Moravce,

– poberatelia dôchodku, ktorých výška dôchodku nepresahuje 305,00 Eur (nepracujúci poberatelia starobného, predčasného, invalidného dôchodku), predložia k nahliadnutiu aktuálne (posledné) rozhodnutie o dôchodku zo Sociálnej poisťovne Bratislava alebo potvrdenie Sociálnej poisťovne v Zlatých Moravciach o výške poberaného dôchodku.

Do sumy dôchodku pre tieto účely sa nezaratáva ani vdovský ani sirotský dôchodok, t.j. napr. ak občan poberá starobný dôchodok 290,- Eur a vdovský 50,- Eur má nárok na potravinovú pomoc hoci spolu suma dôchodku je viac ako 305 Eur, lebo vdovský sa mu do tejto sumy nezarátava.

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button