Aktuality

Potravinová pomoc pokračuje

poradna

 Tí, ktorí majú nárok na potravinovú pomoc a do dnešného dňa sa po ňu nestihli zastaviť, môžu si svoj prídel vyzdvihnúť ešte aj v pondelok 26. septembra 2011 v čase od 11,00 hod. do 15,00 hod. a v utorok 27. septembra 2011 od 9,00 hod do 14,00 hod.

Potravinová pomoc je poskytovaná z Európskeho poľnohospodárskeho a záručného fondu. Organizuje ju Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska. Spočíva v distribúcii základných potravín ľuďom v núdzi zdarma.

Poskytnutá bola aj ľuďom v hmotnej núdzi v Zlatých Moravciach. V dňoch 21. až 23. 9. 2011 do skladu v areáli MŠ na Slnečnej ulici prichádzali stovky ľudí. V stredu dopoludnia tu stálo v rade asi dvesto ľudí. Rozdali 80 paliet, čo predstavuje potraviny pre asi 2000 ľudí. Nešlo len o početnejšie rodiny z rómskej komunity akoby sa mnohí domnievali, išlo najmä o dôchodcov, ktorí majú nízky dôchodok – do 305 €.

O rozdávaní potravín mesto informovalo prostredníctvom médií a informačných mestských tabúľ. Na jedného sociálne odkázaného občana pripadlo 20 kg múky a 20 kg cestovín. Prevzatie potravinovej pomoci museli potvrdiť podpisom.

Distribúcia potravín doteraz prebiehala bez väčších problémov. Oslovení občania ju prijali s radosťou, pomôže im preklenúť nedostatok financií.

Mesto Zlaté Moravce sa týmto zaradilo medzi samosprávy, ktoré sa aktívne zapájajú do európskeho programu potravinovej pomoci určenej osobám v hmotnej núdzi a znevýhodneným občanom, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii.

Mesto Zlaté Moravce vyjadruje svoju vďaku všetkým, ktorí sa na projekte podieľajú a nezištne pomáhajú.

[nggallery id=152]

-r-


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button