AktualityPre detiSamospráva

Primátor zahájil vyučovanie na „Pribinke“

poradna

Školský zvonec dnes prvýkrát odzvonil začiatok nového školského roka 2011-2012.

Do prvých tried na Základnej škole Pribinova po prvý krát do školských lavíc sadlo 32 detí.

Slávnostnú atmosféru z príležitosti otvorenia školskej brány Základnej školy „Pribinky“ po dvoch mesiacoch letných prázdnin, dotvárali vystúpenia dievčat svojím recitovaním, tancom a spevom, ktoré sa s potešením do svojej školy kvôli nácviku, vrátili už pár dní pred oficiálnym zahájením vyučovania.

Všetkých žiakov, no predovšetkým prváčikov prišiel privítať aj primátor Ing. Peter Lednár, CSc, ktorým priniesol aj milú pozornosť vo forme rozprávkovej knižky. Svoj príhovor začal trošku netradične so slovami, že ak bude nabudúce pri nejakom stretnutí na tejto škole pekné slnečné počasie, prial by si, aby sa uskutočnilo vonku , na verejnom priestranstve v okolí školy. Všetkým žiakom ako aj ich učiteľom zaprial úspešný rok, veľa síl, trpezlivosti a chuti do učenia a práce, veľa úsmevov, šťastia a radosti z vynovenej školy, ktorú si následne na to aj so žiakmi v triedach prezrel. Všetkých zúčastnených tohto vzácneho uvítacieho ceremoniálu  ubezpečil o svojej maximálnej ústretovosti a pomoci s pozície primátora do budúcnosti.

Riaditeľ ZŠ – Pribinova, PaedDr. Ivan Röhman všetkých prítomných hrdo informoval o tom, čo sa v priebehu prázdnin v škole zmenilo, prerobilo a čo bude pre žiakov tejto školy prispievať k ich väčšej spokojnosti. V školskej kuchyni pribudol nový obklad, nový kotol, v kanceláriách sa urobila nová podlaha a domaľovali sa steny. Pracovalo sa aj na priestoroch novej časti cez projekt „Modernizácia ZŠ- Pribinova“, ako aj na jej okolí. Ešte však ani zďaleka rekonštrukcie ZŠ – Pribinova nekončia. Stále sa i naďalej pracuje, okrem iného aj na projektoch, ktoré dopomôžu k celkovej modernizácii tejto školy, príjemnejšiemu prostrediu a tým väčšej chuti do učenia, vyšším výkonom, či už na plánovaných športových ihriskách, alebo v moderne vybavených triedach.

Snáď dnes riaditeľ Röhman hovoril z duše všetkých pedagógov, keď s radosťou svojich žiakov privítal slovami: „Teším sa, že škola, ktorá dva mesiace zívala prázdnotou, dnes znovu konečne ožila.“

 Aj keď sa primátor dnes nemohol zúčastniť otvorenia všetkých škôl v našom meste, každé jedno jeho prianie patrilo zo srdca všetkým deťom, žiakom, študentom, ich rodičom, všetkým pedagógom a zamestnancom škôl celého nášho mesta.

-lr-

[nggallery id=134]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button