AktualitySamospráva

STOP poplašným správam

poradna
ilustračné foto
ilustračné foto

Primátor Peter Lednár dementoval už niekoľko poplašných a zavádzajúcich správ, ktoré sa veľmi rýchlo rozšírili mestom, a s každým posunutím týchto správ ďalej a ďalej sa k nim navyše niečo postupne pridávalo.

Ešte neutíchnu dozvuky po prvej, už je tu niečo druhé, vzápätí tretie a stále sa vysvetľuje a dokazuje, že pravda je úplne iná. Pretože nie je v primátorovom záujme mlčať a ľudí zavádzať a pokiaľ sa tieto dezinformačné správy dostanú tam kam majú, vždy ochotne na ne prostredníctvom médií, alebo osobne zareaguje.

Ani „Mexikoplac“ sa neruší

Minulý týždeň bola negovaná správa o bytových kontajneroch, ktoré mali byť podľa „rečí ulice“ umiestnené na Ulici 1. mája a ich obyvateľmi mali byť naši rómski spoluobčania.

Predtým sa hromadne ľudia pripájali k petičnej akcii proti zrušeniu kina, ktoré sa rušiť s istotou nejde.

Takisto primátor popiera správu o údajnom rušení miesta s predajnými stánkami s oblečením (Mexikoplac). Na paniku nie je dôvod ani v tomto prípade.

Župný dom sa zrekonštruuje

Pred časom boli poslom ďalšej zavádzajúcej fámy o údajne primátorovej snahe predať Župný dom, pochopiteľne pohoršení poslanci. Aj vtedy okamžite Peter Lednár reagoval a vzápätí správu ihneď poprel s odôvodnením, že jemu na tomto historickom skvoste rovnako záleží a že sa podnikajú náležité kroky a hľadajú spôsoby (cez štrukturálne fondy), ako „pýchu“ nášho mesta zachovať.

Pokuta za skládku je lož

Veľmi dôležité je opomenúť aj správu uvedenú v komentároch zo dňa 12. septembra 2011, o vyrúbení pokuty Mestu vo výške 100.000 € za skládku. Aj to je len vykonštruovaná dezinformácia a ľahko dokázateľná.

Kauza „teplárenská“

Je potrebné správne definovať aj problém týkajúci sa 1. energetickej a teplárenskej ZM.

Z výsledkov vykonaného auditu jednoznačne vyplýva, že zvyšovanie cien tepla a teplej vody do domácností, je dôsledkom zlého hospodárenia a nakladania s majetkom Mesta za predchádzajúce obdobie. Tu nech si spytujú svedomie tí, ktorí boli súčasťou predchádzajúceho vedenia a o teplárenskej takto rozhodli.

Peter Lednár verí, že svojím postojom a prácou, ku ktorej pristupuje s maximálnou zodpovednosťou v prospech nás všetkých, si časom natoľko vybuduje dôveru, aby k podobným nedorozumeniam neprichádzalo. Preto kladie veľký dôraz v čo najlepšiu informovanosť a zároveň medializáciu všetkého, čo sa v rámci Mesta deje.

 -r-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button