Aktuality

Zmenilo sa vedenie nemocnice

poradna

 

Na podnet odstúpenia MUDr. Niny Horniakovej z vedúceho postu poverenej riaditeľky Mestskej nemocnice prof. MUDr. Rudolfa Korca, DrSc, sa 12. septembra 2011 stal jej novým nástupcom Michal Grujbár.

Michal Grujbár je energický človek s dostatkom manažérskych skúseností. Skúseností s analýzami chodu podniku, s optimalizáciou obchodných vzťahov a činností, s riadením ľudských zdrojov ako aj s vedením podnikov a firiem, hlavne v ich ozdravovaní a transformovaní spoločností nielen v súkromnom, ale aj vo verejnom sektore.

Počas posledných troch rokov pracoval pre nadnárodnú konzultačnú spoločnosť pôsobiacu v obchodnej a investičnej spolupráci medzi Juhoafrickou republikou a Európskou úniou.

Do roku 2008 pracoval v niekoľkých spoločnostiach, v ktorých zastával funkciu riaditeľa v rôznych sférach.

  • v r. 2007 – 2008 – obchodný riaditeľ finančnej spoločnosti
  • v r. 2006 – 2007 – krajský riaditeľ obchodnej spoločnosti pôsobiacej v stavebníctve
  • v r. 2004 – 2005 – manager customer operations pre firmu,v ktorej riadil tím pracovníkov technickej podpory pre zákazníkov krajín západnej a centrálnej podpory
  • v r. 2001 – 2003 – technický riaditeľ podniku, podieľal sa na projekte transformácie štátneho podniku na súkromnú spoločnosť
  • v r. 2000 – 2003 – technický riaditeľ spoločnosti, riadenie IT oddelenia

Do roku 2000 získal mnoho iných poznatkov v oblastiach komunikácie s obchodnými partnermi a klientmi, v správe majetku spoločnosti ako aj v oblasti ekonomiky a účtovníctva.

Michal Grujbár je bezprostredný, komunikatívny, veľmi dobre ovláda nemecký, anglický jazyk a čiastočne sa dohovorí aj francúzky.

Momentálne študuje externe na oregonskej univerzite riadenie ľudských zdrojov a obchodných procesov.

Vzhľadom k svojim osobným životným skúsenostiam uprednostňuje neformálne vzťahy.

„Základ úspechu podniku spočíva vo vytvorení dobrého tímu ľudí, ktorí pracujú na napĺňaní spoločných cieľov. Mojím zámerom je vybudovanie modernej regionálnej nemocnice, ktorá poskytne kvalitnú a dostupnú zdravotnú starostlivosť pre obyvateľov širšieho okolia.“ – hovorí Grujbár a dodáva, že najcennejším majetkom spoločnosti sú ľudia.

Prvotnou snahou nového pána riaditeľa je nadviazať na dnes už úspešne zavedený systém riadenia doterajšieho vedenia nemocnice, a svojim manažérskym prístupom postupne prispieť k niektorým zmenám spôsobu jej riadenia.

Ako sa sám vyjadril: „Svojou prácou chcem byť vedeniu Mesta Zlaté Moravce nápomocný a budem veľmi rád, ak moja práca prispeje k zlepšeniu životnej úrovne jeho obyvateľov.“

Na otázku ako vidí budúcnosť nemocnice, reagoval stručne a výstižne: „Veľmi dobre!“

Ľ. Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button