AktualityPre deti

Čarovná noc Dúhy

poradna

Z dňa 6. na 7. 10. sa deti predškolského veku I. a II. tr. zúčastnili obľúbenej akcie „Čarovná noc.“ V ten deň deti neodišli domov, ale zostali v škôlke celú noc aj nasledujúci deň. Všetky zúčastnené triedy odišli po 16. 00 hod. na svoje naplánované vychádzky do blízkeho aj vzdialenejšieho okolia svojej škôlky. O 18 .00 hod. na nich čakala výborná a chutná večera, aby sa po nej pripravili na hľadanie pokladu. Ten bol celý osvetlený svietiacimi tekvicovými hlavami, čajovými sviečkami a lampiónikmi. Bola to úžasná atmosféra a deti ju veľmi vzrušene prežívali. Každá trieda mala svoj poklad dobre ukrytý a viedla k nemu osvietená cestička. Bolo treba nájsť tú správnu. To prezradil radostný výkrik a potlesk, keď si každá trieda našla ten svoj. Poklad si deti pozreli vo svojich triedach.

Čarovná noc pokračovala baterkovou diskotékou, hrami a zábavnými súťažami, až sa prehupla do času, keď bolo treba ísť spať. Umyli sa zúbky, oblieklo pyžamko a šup do postieľok. Ešte rozprávka na dobrú noc a sníčky pomaly zatvárali unavené očká. Čarovnú noc vystriedalo chladné ráno, ale to sa už začal ďalší zaujímavý deň v našej MŠ.

Októbrové aktivity

V dňoch 24. až do 26. 10. 2011 sme pre starých rodičov pripravili besiedky k ich sviatku. Uskutočnia sa v triedach našej MŠ, kde si ich vnúčatká pripravili bohatý a zaujímavý program. Bude sa niesť v duchu ľudových tradícií, pretože profiláciou našej MŠ sú ľudové tradície, talent a nasadenie. Tieto besiedky sa uskutočnia v súčinnosti s akciou „Deň jablka“. Celý deň sa bude niesť s využitím tohto chutného a obľúbeného ovocia. Budeme z neho vyrábať rôzne výrobky, produkty, ale aj pochúťky. A toto všetko si budú môcť vyskúšať so svojimi vnúčatami aj ich starí rodičia.

Poďakovanie

Vedenie MŠ Dúha na Žitavskom nábreží zároveň úprimne ďakuje Ing. Laurincovi z firmy Agrostyro s.r.o. za poskytnutie polystyrénu na zateplenie dverí.

T. Kováčová (MŠ – Dúha)

[nggallery id=165]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button