AktualitySamospráva

Staronová ordinácia Zlatomoraveckej nemocnice

poradna

Kto z nás rád navštevuje nemocnicu? Koľkí z nás odkladajú návštevu svojho lekára na vhodnejší čas, pretože je bolesť ešte znesiteľná?!

Žijeme rýchlo a veľakrát je zdravie odsúvané na posledné miesto našich priorít. Dnešná hektická doba so sebou prináša aj viac nepozornosti, ľahostajnosti, nezodpovednosti k veciam, o ktorých si veľakrát v istej chvíli myslíme, že nestoja za to, poprípade že počkajú na vhodnejší čas.

A keďže je ten náš život veľmi nevyspytateľný a zle sa môže stať každému z nás doslova so sekundy na sekundu, nikto nikdy nevie, kedy bude odkázaný na poskytnutie rýchlej zdravotnej starostlivosti v Zlatomoraveckej nemocnici.

Zdravotné strediská, nemocnice a ambulancie väčšinou nebývajú pekným prostredím na návštevy. Ak sme však nepredvídateľne odkázaní takéto zariadenie predsa len vyhľadať, určite by sme chceli byť vyšetrení v čo najdôstojnejších podmienkach. To platí i z pohľadu tých, ktorí nám tú zdravotnú starostlivosť poskytujú. Aj pracovisko nemalou mierou prispieva k lepším výkonom a radosti z práce.

Primátor mesta Zlaté Moravce Ing. Peter Lednár, CSc. s riaditeľom Mestskej nemocnice prof. MUDr. R. Korca, DrSc. Michal Grujbár, odovzdali v piatok 7. októbra 2011 lekárom chirurgického oddelenia do užívania novú chirurgickú ambulanciu.

Tá stará naozaj nebola svojou veľkosťou ani zariadením vhodná k dôstojnému vyšetrovaniu pacientov, preto sa zlúčili dve miestnosti. Dôležité je spomenúť, že sa nová ambulancia vybavila novým nábytkom a zariadením, ktoré nemocnicu nestáli ani Cent. Zainteresované strany priložili ruku k dielu nezištnou pomocou a niečo sa podarilo nájsť v nemocničných skladoch.

Podľa riaditeľa Grujbára je dôležité, aby okrem vysokého štandardu poskytovaných služieb, ktorý je vďaka lekárskemu tímu svojim pacientom vždy v mestskej nemocnici zabezpečený, bola možnosť tráviť čas nevyhnutný na ošetrenie v prostredí, v ktorom je všetkým príjemne a krajšie. Zmeny v nemocnici prispeli k spokojnosti nielen pacientov, ale i službukonajúcich lekárov a je mimoriadne pozitívne, že sa takéto úpravy dajú urobiť aj svojpomocne.

„Rovnako dôležité je aj to, že sa začali efektívne využívať zdroje, ktorými nemocnica disponuje“ – dodal Michal Grujbár.

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button