AktualityPodujatia

Výstava ovocia, zeleniny a okrasných drevín úspešne otvorená

poradna

 Výstava ovocia, zeleniny a okrasných drevín bola dňa 6.októbra o 10.00 hod. úspešne otvorená. Úvodný príhovor predniesla v mene predsedu zväzu záhradkárov Miloša Bančáka tajomníčka Anna Michalkoc-Kudrejová. Privítanie patrilo všetkým pracovníkom MsKS, výboru ZO SZZ v zastúpení jeho člena Juraja Svetlanského, záhradkárom ako aj občanom zúčastnených na tejto výstave. Otvorenia sa zúčastnil aj primátor Mesta Zlaté Moravce Peter Lednár a poslanec Nitrianskej samosprávy, riaditeľ Mestského podniku Správy športových zariadení – Marián Kéry.

To najlepšie zo svojich záhrad prezentuje 13 záhradkárov zo Zlatých Moraviec a Čaradíc. Táto záľuba v sebe skrýva veľa trpezlivosti a úsilia už len z dôvodu, že viacerí prívrženci záhradkárčenia uprednostňujú ekologické pestovanie.

Medzi vystavovanými plodmi môžete nájsť rôzne odrody jabĺk (Topaz, Ontario, Golden delicius, Bohémia), hrušiek (Erika, Pastornica), hrozna (Pastel, Zagrava, Moldova, Rekord). K spestreniu stolov prispeli vystavované ozdobné tekvičky, turecká lieska, gaštan jedlý a mišpuľa, ktorá pred samotnou konzumáciou musí prebehnúť vymrznutím vďaka ktorému zosladne. Z radu zeleniny našli svoje zastúpenie paradajky, papriky, cesnak, cibuľa a potešili i domáce zaváraniny. Chuťovkou je 100% jablkový mušt.

Pastvou pre oči sú krásne naaranžované kytice ruží zo Záhradníckych služieb, rôzne kvety, ale aj ikebany od vystavovateľov.

Pre tých, ktorí si chcú niečo o pestovaní prečítať sú zaujímavé ukážkové časopisy a knihy práve s touto tématikou.

Výstava sa uskutočnila už po štvrtý krát a okrem ovocia, zeleniny a drevín si tu môžete pozrieť fotografie, ktoré zachytávajú záhradkárske dianie už od roku 1980. Nájdete tu aj zábery, ktoré zvečnili každú jednu výstavu záhradkárov či históriu samotného mesta.

Svojimi krásnymi a hravými prácami prispeli aj tí najmenší z Materskej škôlky – Dúha, sídliacej na Žitavskom nábreží. Po ukončení výstavy sa všetky vystavované dobroty odovzdajú práve jej.

„Radi Vás uvidíme a privítame ešte aj zajtra, 7.októbra v čase od 10.00 hod do 19.00 hod.“

-mp-

[nggallery id=160]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button