Aktuality

Zdravie pod jednou strechou – 19.10. o 17°°hod. v MsKS

poradna

Každodenne podliehame vplyvom uponáhľanej doby, ktorá nám so sebou prináša obrovské dávky stresu, chaosu a nepozornosti. Všetky tieto faktory sa odzrkadľujú na tom jedinom a najcennejšom čo máme a tým je zdravie. Keď je ľudské telo v poriadku a nič mu nechýba pozitívne sa to odzrkadľuje na našich výkonoch, psychike a kondičke.

Práve tu sa dostáva do pozornosti slovo prevencia, ktorá prispeje k prázdnejším čakárňam lekárskych zariadení. Po prípade aspoň zmierni dôsledky už existujúcich zdravotných problémov. Zdravie máme len jedno a preto spomaľme, načúvajme potrebám nášho organizmu a pomôžme mu zbaviť sa nečistôt a jedov, ktoré sa v ňom uložili našim vlastným pričinením. Doprajme mu potrebné množstvo vitamínov, minerálnych látok a prispejme tak k posilneniu našej imunity či získaniu energie.

Dôležitosť sa prikladá aj k samotnej osvete ľudí s možnosťou o svojich zdravotných problémoch diskutovať a zároveň dostať aj odpovede s možným riešením. Táto alternatíva sa otvára spolu s pravidelnými lekárskymi prednáškami, ktoré by sa mali uskutočňovať v

priestoroch Mestského kultúrneho strediska jeden krát do mesiaca. Prvá z radu sa konala 22.septembra 2011 s účasťou MUDr. Kempného, MUDr. Košlíka a MUDr. Lisáka.

Myšlienku pravidelne sa stretávať pod jednou strechou v súvislosti so zdravím a samotnou prevenciou zhmotnil primátor mesta Zlaté Moravce Peter Lednár, ktorý podľa jeho vlastných mal možnosť spraviť zázrak, prial by si zdravie pre všetkých.

Príroda nám poskytla mnoho darov vo forme bylín a rastlín, ktoré sa spracovávajú do rôznych liečiv a liekov (aloe vera, ženšen, ginko, cesnak, jačmeň, materina dúška, echinacea). A práve aloe vera je jedným z najširšie použiteľných darov, z ktorého sa využíva iba dužina z vnútra listov a ďalej sa spracováva na rôzne výrobky. Spomenuté výrobky si môžete v rámci prednášok aj zadovážiť. Jedná sa o široké spektrum prírodných doplnkov na detoxikáciu, regeneráciu, prevenciu a zlepšenie zdravia, starostlivosti o pokožku ako aj o dekoratívnu kozmetiku. Najbližšie spoločné stretnutie, ktorého kľúčovým slovom je zdravie a prevencia sa uskutoční dňa 19. októbra 2011 o 17.00 hod. v priestoroch MsKS.

Túto tému uzavrieme citátom „Vaša potrava nech je Vaším liekom“ (Hippokrates).

-mp-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button