AktualityPodujatia

Všetko najlepšie milí jubilanti

poradna

Dňa 13. októbra 2011 sa pri príležitosti životných jubileí, stretli členovia organizácie „Jednota dôchodcov“, aby spoločne tieto krásne rôčky slávnostne a dôstojne oslávili.

Tradične sa táto slávnosť koná v mesiaci október, v ktorom sa úcta k starším prejavuje ešte intenzívnejšie.

Jubilujúcim oslávencom sa prišiel prihovoriť aj primátor mesta Peter Lednár, ktorý vo svojom príhovore okrem iného opomenul, že život je krátky na to, aby sme ho premrhali trápením, neodpúšťaním a nezmyselnými hádkami. Pripomenul aké je dôležité ďakovať a vážiť si čo nám Boh nadelil, mať na pamäti snahu vyťažiť z každej životnej situácie len to pozitívne svojim nadhľadom, postojom a prístupom k nej, hlavne keď pocítime bezmocnosť a strácame silu.

„Preto sa tešme z každého ďalšieho rána, tešme sa z každej jednej chvíli, ktorú v živote prežijeme, usmievajme sa a šírme okolo seba len dobrú náladu. Z celého srdca Vám prajem, aby ste boli obklopení len takýmito ľuďmi a rovnako Vám prajem zdravie a pokoj na duši. Pretože keď je človek chorý, je chorá aj duša. Keď máme dušu pokojnú, je zdravé i telo.“ – takýmito slovami ukončil primátor svoj príhovor.

Predsedkyňa Jednoty dôchodcov Emília Páleníková oslávencom popriala aj v mene výboru, veršom – „Želám Vám dlhé roky, pevné kroky a veľa, veľa dobrých vecí, želáme Vám z nášho výboru všetci.“

K želaniu sa pripojil aj jeho podpredseda Karol Pinter, ktorý vyzdvihol účel a dôležitosť organizácie v umožnení a sprostredkovaní spoločných stretnutí, výletov ako aj návštev podujatí v kruhu svojich rovesníkov.

Jednota dôchodcov združuje 450 dôchodcov nad 60 rokov, s výborom, ktorý má 7 členov.

Dnešné gratulácie patrili devätnástim 75 ročným, desiatim 80 ročným a trom 85 ročným oslávencom, ktorým k veselšej zábave zahrali a zaspievali traja členovia speváckej skupiny „Babička“.

Aj toto vrúcne spoločné priateľské stretnutie „tých starších“, zanechalo v každom krásne hlboké stopy v ich spomienkach.

Redakcia Tekovských novín a info-blogu praje rovnako všetko najlepšie k narodeninám:

Márii Čaladíkovej/75, RNDr. Márii Mackovej/75, Anne Novákovej/75, Jozefíne Ďatkovej75/, Anke Hudákovej75, Anke Grohmanovej/75, Antonovi Grohmanovi/75, PaedDr. Piusovi Bielemu/75, Antonovi Sendreyovi/75, Vincentovi Kunkelovi/75, Jakubovi Gajdošovi/75, Jánovi Adamcovi/75, Váslavovi Novotnému/75, RNDr. Andree Molnárovej/75,Márii Petrovičovej/75, Karolovi Petrovičovi/75, Aurélii Parobkovej/75, Leonardovi Ňurcíkovi/80, Emílii Šabíkovej/80, Elene Koniarovej/80, Margite Eckhardtovej/80, Oľge Orságovej/80, Irene Kubošiovej/80, Anne Lenčešovej/80, Pavlovi Vaňovi/85, Helene Rozborovej/85, Pavlovi Valašíkovi/80, Jánovi Rajnohovi/80, Ružene Štiftovej/85, Helene Debnárovej/75, Júlii Kováčikovej/80, Lívii Hlásnej/75

[nggallery id=162]

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button