Aktualityi-POST

Klubový pretek kynológov

poradna

Druhú októbrovú nedeľu mali psičkári v Zlatých Moravciach sviatok. Miestny kynologický klub (KK) usporiadal prvý ročník klubovej súťaže o putovný pohár. Ten nultý z pred roka sa teda ujal. KK už píše svoju tretiu desaťročnicu, ale iba druhý rok ako novovzniknutá nezisková organizácia. Napriek chladnému počasiu sa im akcia podarila takmer na výbornú. Štrnásť súťažiacich prevažne z materskej základne, ako i traja zástupcovia z MKK Hron Želiezovce, sa „pobilo“ o pekné ceny v dvoch disciplínach – poslušnosť a obrana. Pestré štartovné pole , ktoré netvorili iba Nemecký ovčiaci (NO), ale aj menej početné plemenná ako napr. Doberman, Americký stafordšírský teriér, Rotvajler, Hovawart či Holandský ovčiak, nám ukázalo ovocie svojej trpezlivej a náročnej práce.

Napriek chladnému počasiu a drobným problémom sa v nedeľu usmievali okrem organizátorov aj potvrdený víťaz z minuloročných pretekov NO Drol so psovodom Mlynkom, druhá Rotvajlerka Nella, jej psovod Géci M. a tretia NO Aiša s Paluškom. K zdarnému priebehu okrem samotných súťažiacich a usporiadateľov prispeli aj hlavný rozhodca Beták Peter z Vrábel a figurant Roman Štrbík z Gbeliec.

O pekné ceny pre všetkých súťažiacich sa postarali sponzori: MKK Hron Želiezovce, MVDr. Ostatník, p.Mlynka, p. Malý, p. Zemková, p. Vago, Martina Ondrejková, Z POLYTANU SK, Obchod pre psov a mačky “U Fifi”, ALUMA SK, s.r.o, Capricorn – SK a Akva – Exot.

Zápolenie okrem členov KK sledovali nepočetní domáci aj „cezpoľní“ diváci, ktorí športovcov výdatne povzbudzovali a odmeňovali potleskom za mimoriadne výkony. Osobitne chceme spomenúť poslanca p. Chládeka, ktorý okrem pozorovania súťaže prejavil aj veľký záujem o činnosť a problémy klubu a svojimi radami sa snažil dopomôcť k vyriešeniu našich aktuálnych starostí.

Veríme, že MKK Hron Želiezovce budú v budúcnosti nasledovať aj iné kluby a poctia nás tiež svojou návštevou a tým prispejú k ešte väčšej konkurencii na tomto úspešnom podujatí.

Za výbor Géci, Ondrejková a Paluška.

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button