Aktuality

Mestská polícia upozorňuje

poradna

..všetkých usporiadateľov verejných kultúrnych podujatí na dodržiavanie Zákona č. 96/ 1991 Zb. SNR, ktorý ukladá písomnú povinnosť oznámiť zámer usporiadať podujatie Mestu Zlaté Moravce, ak sa má konať na jeho území, a to najneskoršie 7 dní dopredu. V zdôvodnenom prípade je možné toto oznámenie prijať aj v kratšej lehote. Usporiadatelia, pre ktorých usporadúvanie podujatí vyplýva z ich predmetu činnosti alebo podnikania povoleného podľa osobitných predpisov, sa majú možnosť s Mestom dohodnúť na obojstranne výhodnejšom spôsobe oznamovania.

Potrebné je uviesť označenie a adresu usporiadateľa, názov a obsahové zameranie akcie, miesto a čas jej konania.

Mesto môže podujatie zakázať na mieste, kde by jeho účastníkom hrozilo závažné nebezpečenstvo pre ich zdravie, alebo kde by konanie podujatia obmedzovalo verejnú dopravu a zásobovanie obyvateľov.

Za utvorenie vhodných podmienok, za zachovanie poriadku počas priebehu, dodržiavanie príslušných autorskoprávnych, daňových, zdravotno-hygienických, požiarnych, bezpečnostných a iných právnych predpisov a za umožnenie výkonu dozoru na to oprávneným orgánom, zodpovedá usporiadateľ.

Mesto je oprávnené dozerať, či sa podujatie koná v súlade s oznámením.

Pozor na parkovanie najmä počas bohoslužieb!

Mestská polícia na základe svojich zistení a sťažností občanov znovu upozorňuje na nevhodné parkovanie a vyzýva na dodržiavanie ustanovenia § 25 odst. 1 písm. d) Zákona č. 8/ 2009 Z.z., ktorý hovorí: „Vodič nesmie zastaviť a stáť na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred a za jej hranicou, pričom tento zákaz neplatí v meste na križovatke tvaru – T na náprotivej strane vyúsťujúcej cesty“.

MESTSKÁ POLÍCIA 159

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button