Aktuality

Nové dopravné značky

poradna

Za necelý týždeň sa vymenilo a doplnilo 74 ks zvislých dopravných značení na miestnych komunikáciách Mesta Zlaté Moravce.

V tejto súvislosti Mesto upozorňuje na pretrvávajúci vandalizmus.

Finančná situácia stále nie je najlepšia. Ešte veľa vody pretečie, kým bude stabilnejšia. Je to o neustálom rozhodovaní sa medzi jednotlivými prioritami.

Preto vážení občania tohto mestečka, podľa možností, chráňte náš spoločný majetok ako ten svoj! (jedna dopravná značka = priemerne 105 €)

Súčasný stav dopravného značenia nie je ani zďaleka doriešený. Je ďalšou dlhodobo zanedbanou sférou v našom meste a preto ešte nejaký čas potrvá, kým sa dá na poriadok.

Za zaujímavosť stojí opomenutie zákonov, na základe ktorých môže Mestská a Štátna polícia konať nasledovne:

Zákon SNR č. 372/ 1990 Z.z. o priestupkoch hovorí: „Priestupku sa dopustí ten, kto úmyselne spôsobí škodu na cudzom majetku krádežou, spreneverou, podvodom alebo zničením a poškodením veci z takého majetku, alebo sa o takéto konanie pokúsi, možno uložiť za priestupok podľa odseku 1 pokutu do výšky 331 €.“

Zákon č. 300/ 2005 Z.z.

  • § 286 písm. a) Trestného zákona: – „Kto úmyselne ohrozí prevádzku verejného zariadenia, verejnej poštovej siete alebo prostriedku hromadnej dopravy alebo odtráni, alebo urobí neupotrebiteľnou zvislú značku zákazkovú alebo príkazovú, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok.“
  • § 245 – „Kto zničí, poškodí, alebo urobí neupotrebiteľnou cudziu vec a spôsobí tak na cudzom majetku malú škodu, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok. Ak spôsobí škodu väčšiu, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až päť rokov.“

[nggallery id=178]

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button