Aktuality

Patrioti žalujú okresného predsedu Smer-u v Zlatých Moravciach

poradna

Strana patriotov 30. novembra 2011 podala na Okresnom súde v Nitre žalobu na okresného predsedu strany Smer-SD v Zlatých Moravciach Mariána Kéryho. Dôvodom boli jeho vyjadrenia, ktorými sa snažil vysvetliť jeho odvolanie z postu riaditeľa Správy športových zariadení. Z postu ho odvolal primátor Zlatých Moraviec Peter Lednár – ten sa viac krát vyjadril, že ho nezaujíma politikárčenie ale výsledky. V tom však Kéry problém nevidí, dôvodom podľa neho má byť transformácia nemocnice – presadzuje totiž neziskovú organizáciu, kým primátor je za štandardnú obchodnú spoločnosť vlastnenú mestom. „Je za tým skupina ľudí zo Strany patriotov, ktorí neúspešne vyvíjali aktivity proti strane Smer-SD v Nitre a teraz pokračujú v Zlatých Moravciach. Idú predčasné voľby a ja som na kandidačnej listine na nie najhoršom mieste. Tušia, že by som mohol byť zvolený do Národnej rady SR a preto očakávam ďalšie útoky,” skonštatoval Kéry.

Strana patriotov na tieto vyjadrenia reagovala podaním žaloby o ochranu dobrej povesti. Ako povedal jej predseda František Jašík, keby si pán Kéry okrem naháňania miesta na kandidačnej listine do parlamentných volieb občas niektoré informácie aj preveril, zistil by, že „skupina ľudí zo Strany patriotov” je nezmysel – Patrioti totiž aj v komunálnych voľbách postavili kandidačnú listinu do mestského zastupiteľstva z nestraníkov a sami sa do volených funkcií nehrnú. Filozofii podpory nestraníkov zodpovedá aj členská základňa strany. „Skôr mám dojem, akoby si pán Kéry robil na úkor dobrého mena Strany patriotov predvolebnú kampaň. Tak mu dáme priestor na prezentáciu – súdne pojednávania sú verejné,” poznamenal Jašík. Ako dodal, schéma „nevedieť, nepremýšľať, nepriznať si, len okolo seba za každú cenu víriť hladinu“ je zrejme pre našu politiku príznačná, pán Kéry je preto vynikajúcim kandidátom na poslanca Národnej rady SR. „Zapadne,“ skonštatoval lakonicky Jašík.

Zdroj: sita

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button