AktualityPodujatiaŠport

Štefanský výstup na Veľký Inovec

poradna

K posledným turistických podujatiam roka patrí už tradične Štefanský výstup na Veľký Inovec, ktorý organizuje Klub slovenských turistov Mestská organizácia Zlaté Moravce. Tento rok sa vyznačoval pomerne teplým počasím s hmlou, mrholením a nádielkou snehu iba vo vyšších horských polohách. Napriek nepriaznivému počasiu chata na Veľkom Inovci prilákala aj tohto roku množstvo turistov zo širokého okolia svojou pohostinnosťou.

Sviatočný výstup na vrchol Pohronského Inovca absolvovalo veľa návštevníkov po turistickej značke z Tekovských Nemiec od Novej Bane a Hronského Beňadika, ale najviac ich prišlo zo Zlatých Moraviec a okolitých obcí. Veľká Lehota s lyžiarskym strediskom Drozdovo sú už pripravené na tú pravú turistickú sezónu, pretože neďaleká Loksova lúka a vrcholové svahy Veľkého Inovca už vytvárajú krásnu atmosféru vysokohorskej zasneženej prírody. Štefanského výstupu sa zúčastnili aj deti, ktoré sa vedia najviac tešiť z prichádzajúcej zimy.

[nggallery id=192]

Anton Kaiser

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button