PodujatiaŠport

Zimná Čertovská tridsiatka

poradna

 

 Klub slovenských turistov TOM Čerti Jedľové Kostoľany zorganizoval dňa 7. januára 2012 známe turistické podujatie, Čertovská 30-ka. Tohoročného 24. ročníka Zimného pochodu Tribečským pohorím sa zúčastnili turisti z KST Pyramída Nitra, KST Vráble, Mestskej organizácie KST Zlaté Moravce a širokého okolia.

 

Po prezentácii účastníkov pochodu v Základnej škole Jedľové Kostoľany, turisti sa vydali Cigánskou dolinou do zasneženej prírody Tribečského pohoria, ktorá oddeľuje Tribeč od Pohronského Inovca a vystúpili na Živánsku vežu. Stredoveká pevnosť už zďaleka víta každého návštevníka upraveným vzhľadom, ktorá je v pozornosti dobrovoľných pracovníkov Občianskeho združenia Leustach, spolu s ďalšími architektonickými pamiatkami kultúrneho dedičstva nášho kraja. Čertovská tridsiatka pokračovala prechodom osady Dolné Lúčno na Žiare a lúky Studničky pod Brezovým vrchom (722 m). Napriek nepriaznivému zamračenému počasiu, ktoré neumožňovalo pokochať sa peknými výhľadmi na Vojšín, Kamenný vrch a Sokolec nad Debnárovým štálom, turisti prežili v zasneženej prírode Tribeča krásny deň.

 

Milovníci prírody sa do Jedľových Kostolian vrátili lesnými zvážnicami cez osadu Horné Lúčno a Nemčeky. Na záver podujatia organizátor odmenil každého účastníka Čertovskej 30-ky Pamätným listom pre spomienku na zimnú čertovskú túru severnou časťou Tribečského pohoria a pripravil malé pohostenie.

 

Anton Kaiser

[nggallery id=202]

[hr]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button