AktualityVideo

Návšteva z Poľska

poradna

Minulý týždeň mesto Zlaté Moravce a Mestský úrad navštívili zástupcovia družobného mesta v Poľsku – Sierpc: starosta miestnej samosprávy Sierpc ( u nás niečo podobné ako prednosta okresného úradu.. pozn. red. ) – Marek Gasiorowski a projektové manažérky – Anna Witkowska a Renata Bedzikowska.

Dôvodom ich návštevy bol podpísanie zmluvy o medzinárodnej spolupráci medzi oboma mestami.

Poliaci sa uchádzajú o financie z eurofondov cez projekt s názvom „Miestne partnerstvo pre ekonomický rozvoj subregiónu Sierpc“ (celkové náklady projektu – 208 569, 62 €).

Hlavným cieľom projektu je zlepšenie hospodárskej a sociálnej súdržnosti prostredníctvom vytvárania partnerstiev okresu Sierpc na subregionálnej a nadnárodnej úrovni v spoločnej vízii ich vzájomného rozvoja v období december 2011 až júl 2013.

Toto partnerstvo prispeje k určeniu potrieb miestneho rozvoja s cieľom prebudiť sociálne iniciatívy v okrese Sierpc. Spolupráca v takejto nadnárodnej oblasti zaručí výmenu skúseností, prijatie riešení k posilneniu ekonomicky rozvinutých krajín a vývoj nových riešení pre krajiny s podobnými problémami ako Slovensko, s organizovaním 2 – dňových workshopov, seminárov, štúdijných návštev a konferencií v réžií Poliakov.

[nggallery id=203]

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button