Aktuality

Najlepšie sestričky nášho regiónu

poradna

Medzinárodný deň sestier si 28. mája 2012 Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek pripomenula Slávnostným seminárom sestier v Mestskom kultúrnom stredisku v Zlatých Moravciach.

 

Kto viac si zaslúži úctu, obdiv a dvíhanie na piedestál, ako lekár či zdravotná sestra? Čo cennejšie človek má ako zdravie?

Bez zdravia je len ťažko život plnohodnotný a vo chvíli ak nás niečo bolí, všetci máme jediné spoločné prianie… byť zdraví.

Preto si vážme tých, ktorí majú naše životy v rukách vo chvíľach, keď akákoľvek pomoc zlyhá. Dovolím si za všetkých ľudí na svete povedať… Tým ozajstným lekárom s veľkým „L“, všetkým šikovným a hlavne ľudským sestričkám patrí naše obrovské ĎAKUJEM!

 

Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier bolo ocenených šesť sestier z regionálnej komory, zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Na návrh Rady regionálnej komory boli na ocenenie navrhnuté:

Mgr. Zuzana Pavlová – absolvovala vyššie odborné vzdelanie v odbore diplomovaná psychiatrická sestra, špecializačné štúdium ošetrovateľská starostlivosť v komunite, vysokoškolské vzdelanie v odbore sociálna práca. V týchto dňoch ukončuje bakalárske štúdium ošetrovateľstva na Vysokej škole sv. Alžbety v Bratislave. Pracuje v Dome seniorov Úsmev v Zlatých Moravciach ako vedúca sestra.

Kukučková Mária – po ukončení štúdia v Trnave ako pôrodná asistentka pracovala na Gynekologicko – pôrodníckom oddelení v Zlatých Moravciach. V súčasnosti pracuje v neštátnej gynekologickej ambulancii MUDr. R. Šindlera.

Mgr. Králiková Beata – okrem základného zdravotníckeho vzdelania má ukončené špecializačné štúdium v odboroch chirurgie. Na univerzite Konštantína Filozofa v Nitre – fakulte sociálnych vied a zdravia odbor ošetrovateľstvo, získala titul magister. V súčasnosti pracuje na neštátnej chirurgickej ambulancii MUDr. Dvonča.

Na návrh vedúcej sestry chirurgického oddelenia bola navrhnutá

Čulíková Marta – má ukončené špecializačné štúdium v odbore pediatria. V súčasnosti pracuje na chirurgickom oddelení MN prof. MUDr. R. Korca.

 

Na návrh vedúcej sestry interného oddelenia bola navrhnutá:

Káčerová Mária – pracuje na internom oddelení MN prof. MUDr. R. Korca.

 

Na návrh námestníčky pre OSS bola navrhnutá:

Kľučiarová Ľudmila – má ukončené špecializačné štúdium v interných odboroch, v súčasnosti študuje na Slovenskej zdravotníckej univerzite na Fakulte ošetrovateľstva a zdravotníckych odborných štúdií v Bratislave. Dnes pracuje v súkromnej spoločnosti GENEA na úseku dialýzy v Zlatých Moravciach.

Súčasťou odbornej časti boli prednášky na tému – Zastúpenie sestier v samosprávnych orgánoch na Slovensku (Mgr. Rebová Marta – N- OSS), ktoré pripravili zdravotné sestry nemocnice. Hlavnou témou bolo prezentovanie prieskumu sestier pracujúcich na území Nitrianskeho samosprávneho kraja a ich zastúpenie v politike samosprávneho kraja a na území samosprávy.

Ďalšou časťou programu bola Implementácia psychologických aspektov v internom ošetrovateľstve,

kde Bc. Starovičová prezentovala osobnosť sestry v ošetrovateľstve – strese sestier a syndróme vyhorenia, Bc. Bartošeková vysvetľovala proces zmeny správania sa sestier v ošetrovateľstve a Mgr. Chreňová prezentovala výsledky prieskumu o implementácii psychologických aspektov v ošetrovateľstve.

Ľ. Rosinská

informácie poskytla Mgr. Grzybová Edita, prezidentka regionálnej komory sestier a pôrodných asistentiek so sídlom v Zlatých Moravciach

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button