AktualitySamospráva

Primátor komunikuje aj naďalej na všetky strany

poradna

V jednom nemenovanom týždennom periodiku boli zverejnené informácie o tom, ako si Mesto Zlaté Moravce v zastúpení primátorom Petrom Lednárom vyberá zo svojho pohľadu pravdivej alebo nepravdivej informovanosti médiá na tlačové konferencie a vedome tak ovplyvňuje verejnú mienku.

Preto je potrebné dať veci na poriadok a vrátiť tak aj nášmu portálu naspäť svoje renomé vysvetlením kde nastala chyba.

Zlaté Moravce boli v rámci komunikácie po celé predchádzajúce roky doslova zamknuté a tieto dvere sa otvárali len zriedkakedy a naozaj veľmi ťažko. Medzi prvoradé priority nástupu Petra Lednára do kresla primátora bolo dať občanom po veľmi dlhom čase dostatok informácií ohľadne práce Mestského úradu a všetkých mestských podnikov, o ktoré celé roky prichádzali. Dnešný svet sa točí okolo medializácie, ktorá jednoznačne po výsledkoch práce do veľkej miery ovplyvňuje názory ľudí. Z prvej ruky sú predsa informácie najdôveryhodnejšie. Preto primátor s ťažkým srdcom sleduje mediálnu scénu, na ktorej je súdený za presný opak.

Plynie druhý rok primátorovania Petra Lednára a každý jeden novinár, ktorý mal skúsenosti s Mestom Zlaté Moravce za predchádzajúce volebné obdobie môže potvrdiť, že informovanosť zo strany Mesta stúpla neporovnateľne na maximum.

Bol to práve Peter Lednár, ktorý ponúkol celkovo otvorenejší pohľad na dianie, ako aj do jeho samotného zákulisia, prostredníctvom novovzniknutého informačného blogu www.zlatemoravce.info. Tento internetový portál vznikol ako podporné informačné médium mestskej oficiálnej stránky www.zlatemoravce.eu a vďaka nemu dnes už celkom vynoveného mestského tlačového periodika Tekovské noviny, z dôvodu aktuálnejšej a rýchlejšej informovanosti občanov. Rovnako primátor zdieľa problémy a radosti občanov prostredníctvom sociálnej siete (facebook) pod svojim menom, kde nielen prijíma odkazy, ale vďaka neustálym diskusiám s ľuďmi rôznych profesií a všetkých vekových kategórií už vyriešil mnoho problémov. Zúčastňuje sa všetkých kultúrno-spoločenských akcií, často vychádza za občanmi do ulíc mesta a rovnako ich víta aj na Mestskom úrade. Snaží sa počúvať čo druhých trápi, aby vzápätí vedel v čom a ako pomôcť.

V meste sa nachádzajú žlté schránky, do ktorých je možné prispievať aj anonymne, podstatné je, že sa problém presne pomenuje a na základe ktorého sa doposiaľ neriešiteľné veci stávajú riešiteľnými. Vznikol poradný orgán primátora – Výbor občanov, ktorý sa skladá z desiatich členov nezainteresovaných a nezávislých bežných ľudí zastupujúcich všetky skupinky obyvateľstva.

Od samého začiatku tvrdil primátor jedno jediné: „Som si vedomý, že práve otvorenosť voči ľuďom a rovnako k médiám, je jednou z najdôležitejších priorít. Som toho názoru, že len spoločnou cestou sa dajú problémy rýchlejšie a ľahšie riešiť. Urobím všetko pre to, aby toto šedé mesto raz dúhovo rozkvitlo napriek negatívnym pohľadom na moje úsilie a túžbu po celkovej zmene. Nerobím to pre seba, ale v prospech všetkých, ktorí tu bývajú.“

Je absurdné a nespravodlivé takto otvoreného človeka súdiť za jednu tlačovú besedu, zvolanej bez prítomnosti poniektorých zástupcov médií, ktorí nikdy neboli primátorom doposiaľ odmietnutí a mali vždy možnosť bez jeho zásahu čokoľvek slobodne napísať a ktorým bez akýchkoľvek predsudkov na všetky otázky odpovedal. Poslednú tlačovú konferenciu zvolával za primátora prednosta MsÚ Ľubomír Martinka. Primátor Peter Lednár sa ospravedlňuje za chybný krok Mestského úradu a verejne vyhlasuje, že už nikdy nedopustí, aby sa podobná vec niekedy opakovala. Všetky doposiaľ vždy oslovované média budú aj naďalej prizývané bez selektovania. V primátorovom záujme bolo, je a aj bude všetkých o všetkom informovať bez ohľadu na jednotlivé názory novinárov. Je na každom človeku, aby si utvoril svoj vlastný názor.

Ľ. Rosinská

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button