Aktuality

68. výročie Slovenského národného povstania

poradna

Mesto Zlaté Moravce a Základná organizácia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov zorganizovali 28. augusta spomienkové stretnutie pri príležitosti 68. výročia Slovenského národného povstania, ktoré sa datuje k 29. augustu. Úvod spomienky, ktorá prebiehala na Námestí Hrdinov, patril Slovenskej hymne a pokračovalo sa prednesom básne v podaní Bc. Petra Kereša, ktorý následne slávnosť otvoril. „Už šesťdesiatosem rokov sa nám vynárajú smutné spomienky v našich mysliach vždy, keď sa zahľadíme na meravé pomníky, ktoré stoja na pamiatku padlých bojovníkov v Slovenskom národnom povstaní,“ aj tieto slová odzneli v slávnostnom prejave primátora mesta Ing. Petra Lednára, CSc, ktoré všetkým zúčastneným pripomenuli význam a vážnosť tejto spomienky. Stretnutia sa okrem obyvateľov mesta zúčastnili poslanci Mestského zastupiteľstva, riaditelia mestských podnikov, poslanec NR SR Mgr. Marián Kéry a svoj prejav predniesol europoslanec, rodák zo Zlatých Moraviec, Doc. PhDr. Boris Zala CSc.

Predseda ZO SZPB Ivan Malý nám priblížil udalosti z tohto obdobia a dal do popredia fakt, že protifašistického vystúpenia sa zúčastnili aj občania nášho mesta.

Záver stretnutia podčiarklo dôstojné a ceremoniálne kladenie vencov k pamätníku padlých hrdinov. Snáď za všetkých platia slová vyrieknuté primátorom Zlatých Moraviec: „Česť a sláva hrdinom Slovenského národného povstania.“

-mp-

[nggallery id=259]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button