AktualityPoslanciSamospráva

K 18. zasadnutiu Mestského zastupiteľstva

poradna

Vážení poslanci a milí spoluobčania!

Moje stanovisko k 18. zasadnutiu Mestského zastupiteľstva je jednoznačné. Vyjadrujem obrovskú nespokojnosť a zároveň nesúhlas s Vaším poslaneckým rozhodnutím o ďalšom rozvoji mesta Zlaté Moravce.

Priznám sa, že ak ste vo svojom poslaneckom návrhu spomenuli rozhorčenie, že sa v Tekovských novinách a na webovej stránke zlatemoravce.info spomína, ako bránite rozvoju tohto mesta, celkom dobre nerozumiem ako si mám vysvetliť neschválenie úveru, bez ktorého nie je s istotou šanca pohnúť sa vpred.

Tekovské noviny zverejnili iba raz na adresu Milana Galabu, že sa pokúsil zabrániť rozvoju mesta Zlaté Moravce. A to musí uznať každý súdny človek, že pripomienkové vystúpenie poslanca v čase, keď sa prvý krát posunul návrh na prípravu podkladov k žiadosti a Vami schválenej komisie, ktorá mala všetko zhodnotiť a dozrieť na celý proces, nebolo o ničom inom.

Napriek tomu som všetkým poslancom viac krát na margo ich pozitívneho postoja úprimne poďakoval a vyjadril k nim úctu za ich ústretové postoje počas príprav a rokovaní. Poslanec Galaba hovorí, že len prezentuje záujmy svojich kolegov, jeho vystúpenie bolo síce okomentované v júlovom článku, ale podložené necenzurovaným záznamom zo zasadnutia MsZ, z ktorého si mohol každý utvoriť svoj vlastný názor. Každý jeden poslanec mal dostatočne dlhý čas na to, aby si všetko naštudoval, zistil aká je skutočnosť cez rôzne stanoviská odborne spôsobilých ľudí, cez Vami zvolených zástupcov úverovej komisie, ktorá mala Vašu dôveru a rovnako ste v prípade Vášho záujmu mohli dostať adekvátne odpovede ku všetkému, čo Vás zaujímalo.

K Vaším návrhom a Vašim postojom, ktoré dňa 20. septembra zazneli, budú vychádzať postupne moje stanoviská a na všetky „problémové“ poukázania budú oslovení zamestnanci, aby prichystali pravdivé podklady k článkom na to, aby občania, ku ktorým cítim zodpovednosť a ku ktorým sa cítim byť zaviazaný za ich dôveru, neboli sklamaní.

Aby som nekrivdil tým, ktorí naozaj zahlasovali v prospech tohto mesta a súčinne s mojim úsilím, dávam do zreteľa mená všetkých, ktorí, ako oni sami vravia, nechcú brániť jeho rozvoju, no napriek tomu rozhodli, že toto mesto sa zveľadí aj bez finančných prostriedkov získaných navrhnutou úverovou formou.

Na druhej strane cítim potrebu verejne poďakovať všetkým zamestnancom Mestského úradu, ktorí či už pracovali, alebo nepracovali priamo na prerokovaných uzneseniach posledného zastupiteľstva, pretože si neskutočne vážim ich prácu a všetko ich úsilie vo väčšine prípadoch v nadčasoch. Moja vďaka však nepatrí len MsÚ, ale aj všetkým zamestnancom Mestských podnikov a našej nemocnice.

Ešte raz ďakujem zamestnancom Mesta Zlaté Moravce za ich účasť na 18. zasadnutí Mestského zastupiteľstva do polnoci (čas zasadnutia – 8 hodín, 47 minút po pracovnom čase) aj za ich pohotové reakcie a odpovede a rovnako poslancom Erike Babockej, Pavlovi Šeptákovi, Petrovi Holému, Dušanovi Husárovi, Ivanovi Hritzovi, a Jozefovi Tonkovičovi za dôveru.

Pre Vás milí občania dávam do pozornosti zoznam investičných akcií, ktoré sa mohli zrealizovať, ak by poslanci Viliam Rumanko, Ľudovít Chládek, Miroslav Zachenský, Ladislav Boršč, Milan Galaba, Ivan Madola, Denisa Uhrinová, Peter Lisý, Ivona Vicianová, Pavol Petrovič a Vladimír Kľučiar súhlasili s tým, aby sa naše mesto zaradilo medzi kultúrne európske mestečká na vyššej životnej úrovni.

Plánované investičné akcie, z ktorých niektoré vyžadujú okamžité riešenie:

Okružná križovatka Prílepská ul./Ul. 1. mája/Sládkovičova ul. + prekládky sietí (čo najrýchlejšia výstavba napomôže mnohým vodičom a iným účastníkom dopravnej premávky v meste k citeľnejšej bezpečnosti. Alarmujúci je súčasný stav kotolne v Materskej škôlke Žitavské nábrežie, kanalizácia Materskej škôlky na Kalinčiakovej ul., kanalizácia Základnej školy na Mojmírovej ul. Murgašova ulica ešte vyžaduje finančné zastrešenie a dotiahnutie do zdarného konca. Rovnako je akútny stav pri prívalových dažďoch v Prílepoch, ktorý by sa odstránil vybudovaním odvodňovacieho rigolu. Je potrebný nákup roľby na zimný štadión (ohrozená je zimná sezóna hokejového klubu – stará roľba škodí zdraviu a je takmer nefunkčná). O nič menej nie sú zanedbateľné chodníky (Hviezdoslavova, Duklianska, cintorín – Reedukačný domov) či večný problém s parkovaním, ktorý sa odstráni len vybudovaním nových parkovísk (ulice M. Benku, Obrancov mieru, Hviezdoslavova, pri Jednote – Ul. S. Chalúpku), Naplánované sú rekonštrukcie Ul. Migazziho, ciest (Palárikova, Timravy, Priemyselná, Ul. J. Kráľa I. a II. etapa) aj nádvorie bytovky Ul. 1. mája 6-8,).

S úctou, Váš primátor Peter Lednár

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button