AktualityPozvánky

POZVÁNKA NA BESEDU

poradna

Mestské stredisko kultúry a športu – knižnica v Zlatých Moravciach

Vás pozýva na besedu so zlatomoraveckým rodákom

 Ľubomírom Olachom,

ktorá sa uskutoční dňa 23. októbra 2012 o 10.00 h v priestoroch

Mestskej knižnice v Zlatých Moravciach na Robotníckej ul.

Ľubomír Olach (1948)

Rodák zo Zlatých Moraviec, publicista, spisovateľ. Už básnický debut z roku 2007 Keď zomriem, tak nech … bol sviežou sondou do duše bohéma, tak trochu staromódneho, no vyznávajúceho tie najlepšie hodnoty: priateľstvo, víno, ženy, umenie a pozitívny vzťah k životu.V roku 2009 vydal zbierku básní pod názvom Pri víne s bohémami , ktorá je rozšírením základných tém Ľuba Olacha, dáva im novú dimenziu a kvalitu. Nič nepredstiera, hovorí zrozumiteľne, jasne pomenúva vzťahy, city aj pocity. Necháva na čitateľovi, aby vstúpil do básne s vlastnou predstavivosťou. V tom istom roku mu vyšla knižka v nemčine s titulom Weine und Frauven, s ktorou sa predstavil aj na knižnom veľtrhu v Karlsruhe, kde sa stretla s veľkým ohlasom. V roku 2011 vychádza básnická zbierka Kaviarenská poézia Ľuba Olacha, v ktorej opisuje niektoré bratislavské krčmy, vinárne či bary, ich atmosféru a svoje zážitky v nich.

26. júna 2012 krstil svoj nový román Nádenník pera vo francúzskych službách. Zvedavý čitateľ má dôvod  pýtať sa, čo tento názov skrýva. Je to voľný tok epizód , príbehov a charakterov. Je to obraz doby a spoločnosti, v ktorej autor žil. Román obsahuje aj autobiografické prvky.V súčasnosti vyšiel jeho ďalší román Posledné varovanie .

[hr]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button