AktualityPodujatiaPre detiŠkoly

Tekvičková párty

poradna

Mesiac október je krásnym jesenným obdobím babieho leta, kedy dozrieva úroda v našich záhradách. K plodom jesene patria aj rôznofarebné tekvice so svojimi zaujímavými tvarmi vhodnými pre vytváranie rôznych umeleckých predmetov. Práca s týmto prírodným materiálom prináša deťom radosť z poznávania jesenných plodov, rozvíja tvorivé myslenie, detskú fantáziu, a prispieva ku kladnému vzťahu k životnému prostrediu.

 Tekvičkové slávnosti deti poznajú z predškolských zariadení, ale tieto krásne podujatia sa organizujú aj pre žiakov prvého stupňa na niektorých základných školách. Táto tradícia bola založená aj na ZŠ Robotnícka ulicia v Zlatých Moravciach, kde sa dňa 16. októbra 2012 uskutočnil 2. ročník Tekvičkovej párty. Na tomto podujatí privítala a prihovorila sa všetkým účastníkom podujatia riaditeľka školy Mgr. Zuzana Hatiarová. Do súťaže o najkrajší tekvičkový výtvor sa aj tohto roku zapojilo takmer 30 žiakov a so svojimi rodičmi a starými rodičmi priniesli do školy množstvo prírodného materiálu. Nechýbali rôzne ozdoby a pracovné náradie, s ktorým vytvorili okrem klasických tekvicových strašidiel, do ktorých sa vkladajú svietiace kahančeky, aj rozprávkové bytosti, loďky, ozdobné kvetinové košíky naaranžované s ovocím a zeleninou, húseničky, ježkov, ježibaby a iné zaujímavé predmety. Atmosféru tvorivej dielne spríjemňovali pedagogickí pracovníci malým občerstvením. Tekvičková párty vyvrcholila výstavkou tekvíc, ktorej expozícia krášli vestibul školy, kde sa uskutočnilo aj vyhodnotenie celej súťaže. Porota mala ťažkú úlohu vybrať najkrajšie vyzdobenú tekvičku, pretože všetky boli nádherné. Porota sa nakoniec rozhodla udeliť diplom a darček každému účastníkovi Tekvičkovej párty. Prvých 7 žiakov dostalo diplom a vecnú odmenu za najkrajšie výtvory. Pani riaditeľka odovzdala ceny týmto žiakom. Na prvom mieste sa umiestnila žiačka 1. roč. Tatiana Ladugnová za peknú kolekciu tekvičkových výtvorov, na druhom mieste žiačka 2. roč. Adelka Tenkelová, na treťom mieste žiak 3. roč. Marco Kaiser, na štvrtom mieste žiak 1. roč. Simon Pavlík, na piatom mieste žiačka 3. roč. Nina Horniaková, na šiestom mieste žiačka 1.roč. Lucia Gregorová a na siedmom mieste žiak 1. roč. Mário Šimko.

 Účastníci vydareného školského podujatia sa už teraz tešia na ďalší ročník Tekvičkovej párty a príjemnú zábavu pri vytváraní krásnych predmetov z prírodných materiálov.

 

Anton Kaiser

[nggallery id=286]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button