Aktuality

Mesto má nové „smetiarske“ auto

poradna

 

Dňa 16. novembra 2012 prebralo Mesto Zlaté Moravce v zastúpení viceprimátorom Ing. Jozefom Škvareninom vozidlo na zvoz odpadu od firmy KONNEX s. r. o., u ktorej bolo zakúpené. Za prítomnosti konateľa tejto firmy Karola Kováča, primátor Ing. Peter Lednár, CSc. dňa 22. novembra oficiálne odovzdal voz k užívaniu poverenému riaditeľovi mestského podniku Technické služby Ing. Branislavovi Vargovi.

V minulom roku 2011 sa Mesto Zlaté Moravce uchádzalo o finančnú dotáciu z Recyklačného fondu na zakúpenie vozidla na separovaný zber odpadu. Žiadosti sa vyhovelo a v rámci projektu „Rozšírenie a intenzifikácia separovaného zberu komunálneho odpadu v Zlatých Moravciach a v mikroregióne Tríbečsko“ so spoluúčasťou Mesta, môžeme koncom novembra v uliciach mesta vzhliadnuť zánovné motorové vozidlo pre zberné účely.

Jedná sa o typ M-U-T Rotopress typ 205 / 18 na podvozku Renault Premium Lander 34.26 6×2, ktorý spĺňa všetky podmienky platnej európskej legislatívy, vrátane normy EN 1501 – 1 a jej doplnení a aktualizácií a podľa platných noriem DIN a EN zodpovedá smerniciam EU 89/392 (CE značka).

Prevádzku skládky, odvoz a likvidáciu komunálneho odpadu zabezpečujú Technické služby mesta Zlaté Moravce, ktoré majú od 23. mája 2011 oprávnenie na podnikanie v oblasti nakladania s odpadmi.

Na to, aby si tento mestský podnik svoje povinnosti mohol zodpovedne plniť v súlade so zakladateľskou listinou a k spokojnosti občanov, veľká snaha a ochota zo strany Mestského podniku Technické služby nepostačuje. Súčasný vozový park je veľmi zastaralý (priemerný vek vozidiel – 25 rokov), čo sa odráža na kvalite realizovaného zvozu odpadov.

Preto bolo hlavným cieľom projektu skvalitnenie a modernizácia strojového parku, zakúpením vozidla, aby sa Mesto Zlaté Moravce stalo spoľahlivejším partnerom pre svojich zákazníkov v oblasti odpadového hospodárstva.

Ľ. Rosinská

[nggallery id=300]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button