AktualityOznamy

Každý robí čo môže v rámci svojich možností

poradna

Znovu aj túto zimnú sezónu čelí primátor Peter Lednár a mestský podnik Technické služby nespokojnosti obyvateľov ohľadne údržby cestných komunikácií.

Napriek tomu, že sú k dispozícií zastaralé stroje a autá (ich priemerný vek – 30 rokov), svoju prácu sa zamestnanci Mesta snažia vykonávať v rámci svojich možností najzodpovednejšie ako sa dá.

V uliciach ste mali možnosť vidieť vozidlo Liaz, ktoré odhŕňa sneh a zároveň slúži aj na posyp ciest. Sneh pomáhal donedávna odhŕňať aj traktor. Nastal však problém, jeho technický stav je naozaj veľmi zlý a na odhŕňanie snehu je už takmer nepoužiteľný, navyše bez predného náhonu, čo naozaj komplikuje prácu a v týchto dňoch je celkom nepojazdný. Aj keď sa vozidlá takmer stále a pravidelne opravujú, na kvalite práce to určite stopy zanecháva, pretože s takýmto technickým vybavením nie je možné robiť zázraky.

No i napriek tomu, keď začalo snežiť, sa okamžite v noci pohotovostne zareagovalo a tieto práce sa vykonávali non – stop. Do ulíc boli okrem auta vyslaní i zamestnanci pracujúci ručne. Za takých ťažkých podmienok a s vybavením, ktoré majú k dispozícii, je ich vykonaná práca nadpriemerná. Reagujú promptne a najrýchlejšie ako sa len dá.

Možno stojí za zmienku podotknúť, že neodhrnuté a komplikovanejšie miesta, ako sú napr. parkovisko Billa, okolie Lídla a Jednoty, ďalej ulice – Župná, Chyzerovecká, Sládkovičova, Bernolákova, Hviezdoslavova, Prílepská, Ul. SNP, Továrenská a Tehelná, nespadajú pod údržbu Technických služieb mesta Zlaté Moravce.

Je dôležité povedať, že informácie o zlom technickom stave vozidiel Tech. služieb, ktoré boli zverejnené už niekoľkokrát a dôsledky, ktoré z toho vyplývajú, sú len tichým ospravedlnením, nie však výhovorkami prečo sa nejaké práce nedajú vykonať. Predovšetkým je to konštatovanie niečoho, čo žiaľ existuje a čo je príčinou nespokojnosti občanov tohto mesta a čo nejde zmeniť po toľkých rokoch stagnácie a zanedbaného stavu ani po dvoch rokoch po voľbách.

Ľ. Rosinská

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button