AktualityŠkoly

Vianočný zázrak na Pribinke

poradna

 www.zlatemoravce.info

„Najkrajšie sviatky roka sú tu. Radostné a pokojné chvíle, na ktoré sa teší takmer každý človek na svete.“

Bohaté Vianočné pásmo pretkané ľudovými tradíciami v scénkach, posolstvami Biblie, básňami, koledami, vianočnými piesňami a tancom, ktoré si 20. decembra precízne a zodpovedne pripravili žiaci s ich pedagógmi v Základnej škole na Pribinovej ulici pre svojich rodinných príslušníkov a iných hostí, bude v každom z prítomných ešte dlho doznievať.

Dve hodiny s už sviatočným nádychom Vianoc, ktorými nás sprevádzali Dianka Školníková, Janka Škulová a Martin Holý, nám ponúkali aspoň chvíľkové uvoľnenie od svojich každodenných povinností a v pokoji všetkých unášali do hravého sveta našich ratolestí.

Všetko, čo sa žiaci Pribinky snažili svojimi vystúpeniami vyjadriť, zaznelo v nádhernej záverečnej piesni „Vianočný zázrak“, ktorú si v závere spoločne zaspievali všetci účinkujúci:

„Prichádza čas, čo až k duši preniká. Jemne vábi vôňou ihličia a sviec. Čas, keď v hrdlách zvoní roľničiek krásny smiech. Čas, keď láska zmýva všetok hriech…

Ak sa citiš sám a svet ti už nič nevraví, tak sa pridaj k nám, pieseň to napraví. Ak sa rýchlo vzdáš, čo prehrať vôbec nemusíš, s Bohom sa bude niesť ľahšie každý kríž.

Sviatočný deň, keď sa dieťa narodí, aby viedol ľudí z večnej tmy. Dar čo spadol z nebies, adresu má spiatočnú, každý rok ho Vianoce späť prinesú.

Vianočný sen, vianočné priania splnia sa len, ak budeš veriť v dobro v ľudských dlaniach.

Nech Vás láska stráži, veď Vianoce sú čas, keď by mala jasne žiariť v každom z nás…

Želáme Vám, želáme všetkým, želáme svet plný lepších chvíľ aké boli predtým.

Nech Vás stráži anjel, nech Vianoce čas sú, čo krajšie chvíle do Vášho srdca prinesú.“

Ľ. Rosinská

[nggallery id=321]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button