Chyzerovcei-POST

Postrehy z Mestského zastupiteľstva v mestskej časti Chyzerovce

poradna

Vážení občania dňa 13. 12. 2012 som sa zúčastnil MZ, ktoré sa konalo tentoraz v mestskej časti Chyzerovce. Zúčastnilo sa ho pomerne veľa občanov, ktorí sa tešili, že im bude umožnené vystúpiť a tak predniesť svoje požiadavky, ktoré ich trápia, poslaneckému zboru.

Hneď po zahájení MZ Ing. Petrom Lednárom si zobral slovo, poslanec Galaba (ako poslanec má na to nárok) a začal vysvetľovať prítomným, kedy a ako sa zvoláva MZ a kde mesto porušilo rokovací poriadok na to mu kontrovala právnička MÚ, že nebol porušený rokovací poriadok, no poslanec Galaba sa nedal a tak nám predvádzal svoje rétorické cvičenie skoro hodinu a takto znechucoval občanov, lebo táto časť MZ sa ich vôbec netýkala.

To bol spor výsostne medzi poslancami a vedením mesta a nie občanmi, ktorí sa zúčastnili MZ. Tých zaujímali problémy ktorých je v tejto mestskej časti neúrekom a možno smelo povedať, že táto mestská časť je ďaleko najzaostalejšia v občianskej vybavenosti, čo vo svojom príhovore pred zahájením MZ zdôraznil aj poslanec za tento volebný obvod pán Jozef Tonkovič, ale ako som už spomenul prednejšie pre poslanca Galabu bola už zmienená konfrontácia (skoro hodinová).

No, ale čo už mali prítomní občania robiť, keď poslanec Galaba sa tak rád počúva a rieši veci, ktoré absolútne nezaujímajú občanov!

Občania čakali, že bude prejednávaný rozpočet mesta a tam sa dozvedia, či v tomto rozpočte páni poslanci mysleli aj na mestskú časť Chyzerovce, ktorá je ako som už spomínal v najhoršom stave čo sa týka občianskej vybavenosti a či sa im ujde z tohto rozpočtu aspoň nejaká omrvinka, lebo im nie je známe, že by sa tu okrem rekonštrukcie kultúrneho domu, ktorá sa konala ešte za bývalej primátorky Ing. Serafíny Ostrihoňovej niečo investovalo.

Ďalej občania čakali, že poslanci konečne prehodnotia svoj postoj k návrhu primátora Ing. Petra Lednára k prevzatiu úveru v ktorom bolo počítané aj z rekonštrukciou ciest na uliciach Palárikova a Timravy no čakali márne, lebo „ vážení „ páni poslanci česť výnimkám nemali záujem o prejednanie ani jedného z týchto bodov a navrhli ich vypustiť z rokovania tak ako zhruba ďalších dvadsať bodov.

Vážení občania MČ Chyzerovce na tomto zastupiteľstve ste videli, aký záujem majú niektorí poslanci MZ o túto MČ. Márna bola snaha primátora Ing. Petra Lednára o znovu predloženie návrhu na schválenie prevzatia úveru, márna bola snaha Vášho poslanca pána Tonkoviča v úvodnom príhovore poukázať v akom doslova zúboženom stave je táto MČ, nič nepomohlo! Hlavná vec, že poslanec Galaba, ako som už spomínal poučoval skoro hodinu prítomných občanov ako sa zvoláva MZ. Keby pán poslanec venoval tento čas aj zo svojimi koaličnými kolegami riešeniu potrieb nás občanov tak by sa to dalo aj pochopiť, ale takto to vyznelo ako zámerné zdržovanie MZ, aby nemohli občania vystúpiť zo svojimi požiadavkami. Hovorili to, keď doslova rozčarovaný odchádzali z tohto MZ a nehnevajte sa páni poslanci nemali pre Vás, česť výnimkám ani jedno pekné slovo. To ako Vás podaktorých občania hodnotili neznesie ani papier!

Vážení občania, je kríza to vieme, ale prečo potom poslanci okolo pána Galabu, ktorí „sabotujú „ prevzatie úveru navrhovaného primátorom mesta Ing. Lednárom nezačnú šetriť od seba? Pýtam sa prečo poslanec Galaba, keď tak rád vysvetľuje občanom, ako sa zvoláva MZ, nepovie občanom, Vážení občania, my poslanci koalície, ktorá podporovala Ing. Petra Lednára vo voľbách, dávame Vám občanom v týchto ťažkých časoch k Vianociam, ako darček to,že osobné spory, ktoré máme s primátorom hodíme za hlavu a všetci budeme ťahať za jeden povraz pre prospech Vás občanov, našich voličov. Už nebudeme uprednostňovať iných občanov, pred občanmi nášho mesta, aj keby to mal byť občan NR Martinka! Na MZ zastupiteľstve dáme občanom slovo hneď po procedurálnych návrhoch a vzdávame sa v týchto ťažkých časoch krízy na znak toho, že cítime s Vami občanmi, svojich poslaneckých pôžitkov, čiže odmien!

Pán poslanec Galaba bolo by to pre Vás, ako nepísaného koaličného „bossa“ také ťažké takto vyjsť v ústrety nám občanom nášho mesta a ukázať tak, že Vám ide o dobro nášho mesta a nás občanov o čom tak rád rozprávate, ale „SKUTEK UTEK „ ako hovoria bývalí bratia Česi.

Vážení občania na poslednom MZ v MČ Chyzerovce prišli za mnou dvaja poslanci, jeden mi povedal, aby som bol ticho a prestal už písať a druhý sa pýtal prečo sa starám do ich práce a že, keď sa mi nepáči ich práca tak nech nechodím na MZ.

Vážení obaja páni poslanci, občania majú právo vyjadrovať sa k veciam verejným a toto právo im nikto nevezme. Robte tak, aby boli občania nášho mesta spokojní a neopakovali sa tu v MZ situácie, ktoré sprevádzali predchádzajúce volebné obdobia.

Občan mesta Jozef Kováč

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button