Aktualityi-POST

Silvester na Veľkom Lysci

poradna

 www.zlatemoravce.info

Klub slovenských turistov Mestská organizácia Zlaté Moravce organizuje v závere roka dve turistické podujatia, Štefanský výstup na Veľký Inovec a Silvestrovské stretnutie na Veľkom Lysci. Silvestrovské výstupy na vrcholy hôr sa stali turistickou tradíciou a patria k najkrajším rozlúčkam so starým rokom. Veď posledný deň v roku je výnimočný a preto ho treba osláviť s priateľmi pri dobrom pohostení v lone našej krásnej prírody.

Pod horolezeckými skalami Veľkého Lysca (547 m) sa aj tohto roku zišli turisti zo širokého okolia a v romantickom prostredí zrubovej chaty pripravili členovia KST Pustovník Sľažany pre všetkých účastníkov Silvestrovského stretnutia príjemné pohostenie. Na vrchol hory vedie z Velčíc žltá turistická značka okolo hájovne s táboriskom so studničkou cez sedlo pod Lyscom a pokračuje do Kostolian pod Tribečom. Sedlom prechádza od roku 2006 aj Požitavská cyklotrasa. Pohorie v tejto oblasti Tribeča priťahuje milovníkov prírody svojimi osobitými krásami, peknými výhľadmi na Ploskú, Svinec, Veľký Tribeč, do Kostolianskej kotliny a za pekného slnečného počasia na kontúry hôr Pohronského a Považského Inovca. Tohto roku sa beleli snehom iba tie najvyššie vrcholy hôr a  na Veľkom Lysci chýbala tá pravá atmosféra zimného ročného obdobia s nádielkou snehu a čarom námrazy na stromoch ako po iné roky.

Všetkým milovníkom prírody želajú turisti v Novom roku veľa krásnych zážitkov na turistických chodníkoch a do toho nastávajúceho roka aby vykročili tou správnou nohou a s úsmevom na tvári.

Anton Kaiser

 [nggallery id=322]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button