Aktualityi-BusinessSamospráva

Stretnutie zástupcov SARIA a primátora v Zlatých Moravciach

poradna

Ešte v priebehu minulého roka, konkrétne 18. júla sme vás informovali o návšteve Talianskych investorov (Zanette Prefabbricatti) v priemyselnom parku na pôde Zlatých Moraviec a o ich prejavenom záujme rozbehnúť podnikateľskú činnosť s chladiarenskou, bielou technológiou. Záujem prerástol v nadšenie, ktoré viedlo k ďalšiemu stretnutiu primátora mesta Zlaté Moravce s investormi, tentokrát v Slovinsku, kde si zjednotili predstavy o možnom podnikaní a tak vznikol prvotný projekt, vďaka ktorému by sa v Zlatých Moravciach zamestnalo niekoľko stoviek ľudí. Ako sme uviedli, za dôležitú sa pokladala a stále pokladá spolupráca so Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), ktorá je príspevkovou organizáciou Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky financovanou zo zdrojov štátneho rozpočtu.

Aktuálne dňa 25. januára prijal primátor Ing. Peter Lednár CSc. v zasadačke Mestského úradu zástupcov SARIA, menovite regionálnych manažérov PhDr. Juraja Hašku a Rolanda Lampera. Hlavnou témou bola stratégia a kroky, ktoré sa uskutočnili a ktoré je ešte potrebné urobiť k tomu, aby mohlo dôjsť k priblíženiu sa možnej realizácii a úplnému rozbehnutiu už v minulosti vzniknutého prvotného projektu s talianskymi investormi. Zástupcovia SARIA sa informovali o možnostiach a potenciále mesta v súvislosti s podnikaním, ako aj o voľných objektoch vhodných na podnikateľské účely, z ktorých by sa v budúcnosti mohlo pri potenciálnych investoroch vychádzať. S primátorom mesta sa lúčili s predstavou ďalšej úzkej spolupráce a častejších návštev.

-mp-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button