Aktuality

Ľady sa topili aj u nás

poradna

 

Vodný živel v posledný marcový deň ukázal svoju moc a ľudskú bezmocnosť aj v Zlatých Moravciach. Najkomplikovanejší stav bol v mestskej časti Prílepy, kde si ľudia svoje obydlia zachraňovali už od skorého rána. Topiaci sa sneh a k nemu pridružený dážď so striedajúcim sa snehom spôsobovali potopu v rôznych častiach mesta. Cez Tekovskú ulicu sa liala voda snáď až od Inovca a zaplavený bol celý priľahlý park. Našťastie okolo šiestej hodiny večer sa situácia stabilizovala a hladina riek pretekajúcich mestom ďalej zatiaľ nestúpa. Po celý dnešný deň mapoval zásah vody do obydlí aj primátor Peter Lednár, riaditeľ Technických služieb Branislav Varga, Mestská polícia a Hasičský a záchranný zbor Zlaté Moravce. Vedenie Povodia Váhu sa primátorovi mesta telefonicky už okolo tretej hodiny poobede vyjadrilo, že podľa ich zistení by nemali mať hladiny vodných tokov už stúpajúcu tendenciu, ale skôr opačnú.

„Keby sa bol v minulom roku schválil Mestským zastupiteľstvom úver, z ktorého sa plánoval vybudovať aj Prílepský rigol, nemusel som sa dnes bezmocne prizerať na toľké nešťastie,“ prejavil svoje rozhorčenie nad celou situáciou primátor.

-lr-

[nggallery id=371]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button