AktualityŠkoly

Nie je farma ako farma

poradna

 www.zlatemoravce.info

Farma, na ktorú sa vybrali škôlkári zo Slniečka, nesie meno Humanita a nachádza sa neďaleko Šale v Kráľovej nad Váhom. Ako o nej hovorí jej majiteľ Bertram Beták, „Je to skromný sedliacky dvor, ktorý bude vždy viac útulný, ako honosný.“

Farma bola zriadená v roku 1995. Má tu svoj domov viac ako 20 druhov zvierat. Deti mali možnosť vidieť domáce zvieratá (kone, kravy, somáre, poníky, kozy, ovce, zajace, psy, mačky, hydina), exotické zvieratá (lamy, muflón, fretky, činčily, burunduk, vietnamské prasa, emu, exotické vtáctvo) a aj terárijné zvieratá (leguán, gekon, škorpióny, tarantula, morčatá, myši, chameleóny a i.) Na priestore o troch hektároch sú pre ne vytvorené prirodzené podmienky pre ich chov. Naše deti mali neobyčajný zážitok, pretože mali dovolené zvieratká hladkať, kŕmiť ich a aj sa s nimi hrať. Je pozitívne, že ešte stále sa nájdu ľudia ako pán Beták, vďaka ktorému deti môžu vidieť, že skutočná kravička nie je fialová a že zvieratá môžeme kŕmiť a starať sa o ne aj inak, ako virtuálne za počítačom. Veľká vďaka.

kolektív Materskej škôlky na Kalinčiakovej ulici

[nggallery id=443]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button