Aktuality

Poslanci úver neschválili ani na piatykrát

poradna

Primátor mesta Ing. Peter Lednár, CSc., sa napriek vytrvalému odporu poslaneckého zboru nevzdáva myšlienky pohnúť mesto dopredu. Doteraz predložil päť návrhov na prijatie úveru, vo štvrtok 20. júna predloží mestskému zastupiteľstvu šiestu verziu, čo všetko by sa v meste dalo a malo urobiť. Inak bude mesto bez prijatia úveru naďalej stagnovať.

„Súrne potrebujeme zafinancovať do opráv väčšiny objektov. Veď mnohé z nich nám už doslova začínajú padať na hlavu. Sú tu budovy, z ktorých viaceré boli vystavané pred viac ako štyridsiatimi rokmi a celý čas sa do nich neinvestovalo,“ povedal nám na tlačovej besede minulý týždeň primátor nášho mesta.

„Sme na tom horšie ako v nejakej rozvojovej krajine. Chodíme po rozbitých cestách a chodníkoch, v dezolátnom stave sú parky, cintoríny, budovy škôl, čím neskôr sa pustíme do opráv, tým to bude drahšie a napokon sa aj tak budeme musieť zadĺžiť. Nechápem na čo poslanci čakajú a prečo sa boja schváliť úver práve teraz. Zrejme je za tým snaha niekoľkých z nich úplne odpísať rozvoj nášho mesta,“ domnieva sa pani Jarmila (37-r.).

Primátor mesta chce návrh zásobníka investičných akcií Mesta Zlaté Moravce verejne predstaviť na mestskom zastupiteľstve už tento štvrtok. Aj s konkrétnymi sumami na jednotlivé akcie. Celková výška úveru predstavuje sumu 1,5 milióna eur.

„Verím, že poslanci sa konečne k týmto návrhom postavia pozitívne. Prísun financií z úveru by na dlhé roky zabezpečil normálny kultúrny život, aký pulzuje vo všetkých európskych mestách práve takej veľkosti ako sú naše Zlaté Moravce. Bez úveru sa jednoducho stratíme. Mestu sa budú vyhýbať turisti, podnikatelia, i tí, čo nám doteraz ešte stále ako tak fandia. Vieme ktorí ľudia sú proti tomu čo som navrhoval doposiaľ, som zvedavý, či to dokážu obhájiť aj pred ľuďmi,“ dodal primátor mesta Peter Lednár.

S úverom sú ochotné prísť viaceré banky. Že sme schopní ho splácať potvrdili aj nezávislí audítori. Je načase, aby sme začali o veciach nielen hovoriť.

O. Sivčák

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button