AktualitySamospráva

Prednostom sa stal mesta znalý zlatomoravčan

poradna

www.zlatemoravce.infoMgr. Roman Šíra sa 10. júna 2013 stal novým prednostom Mestského úradu v Zlatých Moravciach. Oficiálnou cestou prostredníctvom zvolanej tlačovej besedy s novinármi o tom 13. júna informoval primátor mesta Ing. Peter Lednár, CSc.

Ako primátor v úvode tlačovky uviedol, rozhodol sa tak na základe dobrých preferencii a odporúčaní miestnych ľudí.

Prednosta má 43 rokov, je ženatý a má dve, dnes už dospelé deti. Vyštudoval Univerzitu Konštantína Filozofa v Nitre na Ústave didaktickej technológie pod záštitou Unesco, ktoré ukončil štátnymi skúškami z práva, z ekonomiky riadenia a technológie vzdelávania. Podstatnú časť svojho profesijného života odpracoval v štátnej správe, z prevažnej časti v odbore kriminálnej polícii na krajskej úrovni, kde zastával pozíciu riadiaceho pracovníka s personálnou kádrovou právomocou. Je rodákom nášho mesta, v ktorom býva a pôsobí dodnes.

Čo sa týka predispozícii na miesto prednostu, považuje pán Šíra predovšetkým svoju osobnú miestnu znalosť, bohaté skúsenosti s riadením kolektívu a je aj zástupcom vlastníkov bytov, ktorými je už dlhodobo poverený na komunikáciu s ich správcom, Mestským podnikom – Službyt.

Aby nevznikali fámy a nedorozumenia ohľadne obsadenia miesta prednostu, primátor Peter Lednár informoval o dobrovoľnom odstúpení Maria Lénárta z tejto funkcie.

-lr-

Záznam z tlačovky

[hr]

[hr]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button